Doamna asta de la Transporturi

Nu înţeleg de ce ar trebui să privim numirea Ramonei Mănescu la conducerea Ministerului Transporturilor drept o mişcare inteligentă. Sau înţeleaptă. Sau care ar ţine de cine ştie ce strategie perfid politică de-a lui Crin Antonescu. Sau de ce ar trebui să o considerăm mai potrivită decât Nini Săpunaru, fostul şef al Vămilor în timpul tunurilor în contrabanda cu ţigări. Sau mai bună decât Relu Fenechiu, un fost ministru în funcţie condamnat la închisoare. Sau decât Ovidiu Silaghi, urmărit penal pentru acuzaţii de corupţie. E drept, doamna asta n-a avut probleme cu legea. Dar doamna asta a cerut Comisiei Europene desfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ridicarea MCV pe Justiţie. Atunci s-a făcut remarcată.

Doamna asta nu este un profesionist în domeniu, aşa cum a cerut premierul Ponta pentru Ministerul Transporturilor. Se întâmplă să fie soţia lui Rareş Mănescu, apropiatul lui Crin Antonescu şi finanţator al PNL-ului. Nu că asta ar fi o vină. Dar o fi cântărit în luarea deciziei, de vreme ce liberalii n-au găsit un profesionist, un om care se bucură, poate, de mai puţină notorietate, dar care să nu fie nevoit să-şi mascheze incompetenţa, un om care să nu treacă drept „apropiat”, „protejat” al lui X sau Y, un om care să nu reacţioneze pavlovian la comanda partidului, în defavoarea interesului public.

Revin: de ce ar trebui să privim numirea acestei doamne ca pe o mişcare inteligentă? Păi, fix din aceleaşi motive. Este soţia lui Rareş Mănescu, un apropiat al liderului PNL, Crin Antonescu, şi, în plus, omul care dă bani la partid. Este susţinută la vârful unui minister extrem de bănos.
Numirea acestei doamne în acest minister nu are nicio legătură cu principiul „omul potrivit în locul potrivit”. Căci accentul cade aici nu pe competenţa profesională, ci pe aceea politică.

Este, dacă vreţi, un soi de confiscare a interesului public. Cum altfel am putea interpreta susţinerea unui om care a cerut desfiinţarea unei instituţii care se ocupă de penali şi care, profesional, nu a avut tangenţe cu Transporturile, în fruntea acestui minister? Cum rămâne, deci, cu interesul public? L-or fi îngropat în drumul dintre Parlamentul European şi sediul central al PNL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiul fostului ministru de Externe Ramona Mănescu, agresat la Constanța. Condamnare definitivă!

22 Sep 2023 1898

Fiul fostului ministru de Externe Ramona Mănescu, agresat pe litoral. Ce s-a întâmplat

13 Aug 2020 1876

Viorica Dăncilă merge în SUA pentru fotografii de campanie, alături de Teodorovici și Mănescu

15 Sep 2019 2203

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și-a înaintat demisia din ALDE

28 Aug 2019 1705

ALDE iese din Guvern. Mănescu, în continuare la şefia Ministerului Afacerilor Externe

27 Aug 2019 1532

Doi constănțeni în Guvernul Dăncilă Moga și Mănescu preiau MAI și MAE

14 Jul 2019 4476

Eleve de la Liceul Teoretic ”Ovidius” Constanța, premiate la Gala "O ţară. O sută de ani. Mii de valori"

10 Dec 2018 2503

Premieră Ziua Portului Constanța, la Parlamentul European. Memorandum, între porturile Constanța și Anaklia (galerie foto)

07 Jun 2018 2357

riseproject.ro Orașul subteran - Europarlamentarul Ramona Mănescu, tunuri imobiliare în tandem cu mafia retrocedărilor

14 Feb 2017 4167

Ramona Mănescu nu dă mandatul de eurodeputat pe cel de primar „Îmi este mai uşor să promovez interesele Constanţei“

14 Sep 2015 3272

Liderii Gorghiu și Blaga, pe litoral „PNL Constanța 1990-2015”

10 Jun 2015 2493

Știripesurse.ro EXCLUSIV! Pe cine vor să pună liberalii în locul lui Mazăre

18 Apr 2015 2784

Europarlamentarul Ramona Mănescu, despre intrarea României în Schengen „Nu poţi să accepţi sclavagism sau colonialism modern“

30 Mar 2015 2183

Săptămâna şi candidatul Ramona Mănescu, tentată să intre în cursa internă a PNL pentru Primăria Constanţa

30 Mar 2015 6568

Ramona Mănescu a explicat de ce a refuzat transferul acţiunilor portului la administraţia Mazăre

29 Mar 2015 2871