Editorial Am ajuns să trăim legaţi de tehnologie! Ce ne facem când aceasta dă semne de slăbiciune?

Cu timpul, tehnologia a atins alte niveluri, astfel că, în prezent, nu mai putem concepe să trăim fără acces la internet, şi nu oricum, ci unul la viteze foarte mari, deoarece nu ne mai permitem luxul să aşteptăm prea mult până să se încarce pagina dorită. Suntem în „secolul vitezei“, cum ne place să numim vremurile în care trăim, şi vrem ca şi tehnologia să ţină pasul cu noi.
 
Dacă în trecut, în urmă cu 30 de ani, eram mulţumiţi să avem în casă un telefon fix prin intermediul căruia ajungeam să avem o convorbire după ce îi transmiteam operatorului din centrală cu cine vrem să vorbim, acum suntem permanent conectaţi la internet cu telefoane din ce în ce mai inteligente şi putem apela un număr de telefon din orice colţ al lumii printr-o simplă atingere a ecranului smartphone-ului.
 
Grav este atunci când, din cauza anumitor probleme ale operatorului de telefonie şi internet, nu poţi avea acces nelimitat la aceste servicii. Parcă atunci când nu funcţionează la parametrii optimi, ai mai mare nevoie de ele şi nu poţi concepe să nu beneficiezi de tot ce îţi pun acestea la dispoziţie.
 
Inevitabil, în aceste situaţii ajungem să purtăm discuţii cu operatorii reţelelor de telefonie, în speranţa că problema va fi rezolvată şi internetul va funcţiona corespunzător. Şi uite-aşa, cu sfaturi de la operatori, ne transformăm în depanatori de ocazie, doar-doar vom păcăli tehnologia şi o vom convinge să funcţioneze aşa cum ne dorim.
 
Oare cu ce ne umpleam timpul în trecut, când nu aveam internet? Cum ne puneam la curent cu toate noutăţile din această lume şi, mai ales, cum intram în legătură cu prietenii? Exista scrisoarea, care ajungea după câteva zile, dar ce apreciate erau acele câteva rânduri aşternute pe foaia de hârtie şi ce bucurie era când bătea poştaşul la uşă şi ne aducea plicul!
 
Acum, cu reţelele de socializare unde avem zeci, sute sau chiar mii de prieteni, e mai simplu să iei legătura cu oricine, oricând, deoarece toţi suntem conectaţi la internet 3G, 4G sau Wi-Fi.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 513

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 506

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 526

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 406

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 492

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 715

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 457

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 801

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 455

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 812

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 638

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 902

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 487

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 766

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1000