Editorial Am devenit, fără să vrem, specialişti în economie, drept şi sănătate. Guvernanţii ne provoacă să fim mai deştepţi şi să ne documentăm mai mult

În ultimii ani, am observat că guvernanţii încearcă pe cât posibil să ne facă pe toţi să fim specialişti în drept şi economie, prin deciziile care nu fac altceva decât să scoată oamenii în stradă. În fiecare zi aflăm despre cât de mult afectează cetăţeanul de rând orice nouă măsură luată de cei aflaţi la conducerea ţării.
 
Dacă la începutul anului deja celebra Ordonanţă 13 a scos mii de oameni în stradă, oameni care s-au documentat şi au aflat ce efecte ar putea avea aceasta, acum cei mai afectaţi sunt, cu siguranţă, românii care, de voie, de nevoie, au contractat credite în moneda naţională. Cu siguranţă aceştia au devenit profesionişti în tot ce înseamnă ROBOR şi urmăresc cu sufletul la gură evoluţia acestuia.
 
Şi cum să nu devii specialist când vezi cum, de la zi la zi, creditul pe care l-ai luat pentru a-ţi asigura un acoperiş deasupra capului a căpătat asemenea proporţii!
 
Grav este că nu se ştie dacă acest indice va mai reveni la valoarea de dinaintea creşterii pe care a avut-o în ultima perioadă.
 
O ştire anunţa că ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, era, ieri, pe piaţa interbancară la nivelul de 1,79% la trei luni, faţă de 1,8% - marţi şi în comparaţie cu 0,87% - la începutul anului.
 
După ce această valoare a crescut văzând cu ochii, guvernanţii au decis să pună piciorul în prag şi să ceară socoteală Băncii Naţionale a României. Numai că de aici au fost primite doar explicaţii care nu îi mulţumesc cu nimic pe cetăţenii ce au contractat un credit cu dobânda în lei.
 
Cu siguranţă, până la liniştirea situaţiei, mulţi dintre români vor putea să susţină cu brio o lucrare pe tema ROBOR şi să primească şi aprecieri pentru modul în care a fost întocmită.
 
Desele ieşiri în spaţiul public ale guvernanţilor, care explică zi de zi, la ore de maximă audienţă, cum este cu legea pensiilor, cu salarizarea bugetarilor, cu legea vaccinării ne transformă pe toţi, încet-încet, în specialişti care apoi îşi dau cu părerea pe grupurile create pe Facebook.
 

Despre legea vaccinării cred că sunt cele mai multe discuţii în spaţiul virtual, deoarece aici, mai mult ca oriunde, sunt cei mai mulţi specialişti, care nu se feresc să dea sfaturi în mediul online. Din păcate, există şi foarte multe persoane care se apleacă asupra acestor discuţii mai mult decât este necesar şi iau decizii în consecinţă.
 
În concluzie, suntem cu toţii specialişti în tot şi în toate şi nu ne ferim să le explicăm şi altora cum merge treaba în anumite domenii. Suntem cam ca cei invitaţi în ultima vreme la talk-show-urile televizate, care îşi dau cu părerea în legătură cu absolut orice domeniu, fără a fi avizaţi să poarte astfel de discuţii.
 
Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce surprize ne mai pregătesc autorităţile, pentru a afla în ce domeniu trebuie să ne specializăm.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 525

Transportatorii de marfă, în atenția polițiștilor IPJ Constanța, Mai multe amenzi, aplicate în timpul unei acțiuni de control

12 Apr 2024 423

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 949

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 518

Acțiune a polițiștilor în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța

28 Feb 2024 551

OMD Mamaia Constanța Implică-te în concursul pentru alegerea logoului stațiunii Mamaia, votând varianta preferată! 11 propuneri merg în etapa următoare

20 Feb 2024 618

Acțiune a polițiștilor IPJ Constanța la Medgidia (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 781

Președintele IICCMER „El a reușit să întrețină peste ani memoria istorică a unei națiuni ce a aspirat la democrație“

09 Sep 2023 706

IPJ Tulcea Activități de informare publică privind Legea Anastasia desfășurate de polițiști (FOTO)

03 Aug 2023 885

LIVE VIDEO-TEXT Armonia Grup deschide SIA, Servicii Imagistica Armonia, centrul medical care impune standarde noi în investigarea imagistică din Constanța (FOTO +VIDEO)

01 Aug 2023 3234

Anchetă după explozia urmată de incendiu de la Petromidia! Specialiștii INSEMEX Petroșani cercetează cauza deflagrației

27 Jun 2023 1181

Aproximativ 23.500 de lucrători MAI vor acționa zilnic în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

30 May 2023 1115

Atenție părinți! Linia de gardă Pediatrie din cadrul punctului de lucru extern UPU SMURD Năvodari, suspendată pe timpul nopții

30 May 2023 1558

Horoscop Se anunță o zi interesantă la locul de muncă pentru Capricorni. Previziuni astrale pentru fiecare zodie în parte

03 May 2023 1036

Farul Constanța La 17 ani, Adrian Mazilu - primul meci ca titular în Superligă, primul gol. Reușita, celebrată special cu Andrei Borza (GALERIE FOTO)

09 Feb 2023 2828