Editorial Bărbaţii în negru - pază şi protecţie... divină

Motto: „Eu ţi-am zis că-i popă, dar tu «Nu! Batman, Batman!»“
 
Să mă ierte Dumnezeu dacă tocmai acum, în Postul Crăciunului, gândesc cu păcat, însă mi-e greu să cred că, în ultimele două săptămâni, am fost singurul constănţean care s-a întrebat, tâmp, dacă nu cumva Arhiepiscopia şi-a înfiinţat serviciu intern de pază şi protecţie.
 
Mă refer, fireşte, la cohorta de bărbaţi în negru care a făcut scut uman în jurul Înaltpreasfinţiei Sale la ultimele două înfăţişări la sediul IPJ, unde este nevoit acum să semneze condica după ce, spun gurile spurcate, ar fi roşit când i-au făcut cu ochiul arginţii europeni. Şi dacă tot acţionează precum gărzile de corp, preoţii ăştia percep oare şi taxă de protecţie?...
 
În altă ordine de idei, sigur vă este cunoscută scena biblică în care Iisus este luat din Grădina Ghetsimani de către oastea de soldaţi romani şi poate din Biblia mea de acasă lipsesc pagini, dar nu-mi amintesc nicidecum ca Mântuitorul să le fi cerut discipolilor să-i sară în ajutor sau ca aceştia să fi făcut scut în jurul său când era plimbat de la Ana la Caiafa.
 
În acest context, cu care eu sincer m-am aşteptat ca Arhiepiscopul Tomisului să rezoneze până în măduvă, ni se perindă halucinant prin faţa ochilor un personaj a cărui mină tăcută debordează de aroganţă mai curând decât de smerenie. Acolo, în mijlocul gloatei de reporteri, pare acest mistic titan coborât din turnul său de fildeş, atent la fiecare pas, să nu cumva să fie atins de întinăciunea păgânilor care parcă n-au alt dumnezeu în afară de breaking news.
 
De ce este nevoie ca unul dintre cei mai notorii lideri ai Bisericii Ortodoxe Române să se perinde pe la poliţie de parcă ar fi şeful Camorrei, flancat de treij’ de popi care, chipurile, joacă la intimidare? Chiar, lăsând gluma la o parte, dacă prin absurd s-ar impune activarea scutului de forţă (divină?!), ce ar presupune asta? Ar scoate de sub sutane grenade fumigene cu smirnă, busuioc lacrimogen şi pistoale cu apă sfinţită?
 
O ultimă curiozitate. Poliţia ce are de spus cu privire la faptul că, în mod evident, Înaltpreasfinţia Sa nu se simte deloc în siguranţă în curtea IPJ-ului (!!!) şi chiar, oricine poate merge acolo cu alai care să-i ţină trena când semnează controlul judiciar? Dacă de mâine vreun băiat cunoscut cu hobby-uri chiar mai neortodoxe decât cele de care este suspectat ÎPS îşi face apariţia la biroul de control judiciar cu 30 dintre cei mai buni prieteni pe post de suporteri, s-ar lua măsuri de fluidizare a traficului la intrarea în sediul poliţiei?
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 373

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 489

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1343

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 546

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1943

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 479

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 581

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 2489

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 675

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 535

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 606

Programul Liturgic al IPS Teodosie. Slujbe la Constanța și Suceava

25 Mar 2024 593

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 595

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1443

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 876