Editorial Cel mai potrivit titlu pentru moţiune - „Apărăm democraţia şi votul românilor, de noi!“

Despre ridicolul şi ruşinea în care ne-au afundat băieţii ăştia de la PSD s-a tot scris în aceste zile şi, cu siguranţă, criza nu se termină nici prin votul dat moţiunii în Parlament, nici prin dispariţia celor două clici. Criza a început încă din ianuarie, odată cu instalarea Guvernului şi cu publicarea în Monitorul Oficial a deja celebrei Ordonanţe 13 şi se va încheia, probabil, odată cu noul ciclu electoral.
 
Să fie limpede de la început, ca să nu avem vorbe mai târziu: PSD nu este „bun“ decât în opoziţie. Chiar dacă am gustat curajul de care a dat dovadă peste noapte acest premier şters, de vreme ce lângă el s-au aşezat personaje cu o moralitate discutabilă, şi aici amintesc doar despre Ponta sau Rus, echipa nu prezintă nici garanţia responsabilităţii, nici a credibilităţii pentru România.
 
De cealaltă parte a gardului însă, te ia ameţeala numai dacă te încumeţi să priveşti. Dincolo de declaraţii politice, de negocieri, de ură viscerală, de ameninţări sau şantaj, de poziţionări sau de răzgândiri, acest PSD toxic a pritocit, el ştie cum, textul moţiunii de cenzură (a PSD-ALDE) împotriva propriului guvern, care s-a citit (cu încălcarea procedurilor, pentru că textul moţiunii trebuia trimis la data depunerii şi către Executiv, iar Registratura este închisă în weekend) duminică, în Parlament.
 
Textul, intitulat „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor“, are doar patru pagini, suficient însă pentru a-l face invidios chiar şi pe Caragiale! Când auzi „apărăm democraţia şi votul românilor“ - venind de la politicieni şi mai ales de la lideri PSD, parcă te simţi jignit. Marginea prăpastiei îi determină să folosească cuvinte mult prea mari în raport cu siluetele lor morale atât de mici. Dacă aş fi fost parlamentar PSD, responsabil, dar sună deja a deşertăciune, nu aş fi susţinut nicio clipă porcăria debitată de un condamnat.
 
Auziţi, ce chestie, PSD-ul condus de un condamnat a ajuns apărătorul democraţiei în România. Doamne fereşte! Băi băieţi, featuring daddy D., cel mai potrivit titlu pentru moţiunea voastră zbanghie ar fi fost: „Apărăm democraţia şi votul românilor, de noi“!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 587

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 477

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 978

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 825

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 503

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 499

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 436

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 791

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 669

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 536

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 716

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 930

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 628

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 755

Palatul Parlamentului găzduiește reuniunea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni

06 Apr 2024 463