Editorial. Cine ne păzeşte? Nu veniţi doar când sunteţi chemaţi. Vrem să fim în siguranţă!

A început anul şcolar, au început şi elevii să apară pe străzi, de la cei mici, de clasa 0, şi până la liceeni. Pe cale de consecinţă, vor apărea în curând şi agresiunile de tot felul asupra elevilor, iar oamenii legii vor începe, inevitabil, să... împartă pliante. Pe bune? Da, pe bune. Acuşi-acuşi apar campaniile de prevenţie în şcoli, licee şi în stradă, cu fluturaşi intitulate sugestiv „Cum să nu devii o victimă“ sau aşa ceva.
 
Nu aş vrea să fiu înţeles greşit, nu am nimic împotriva campaniilor de genul acesta, sunt bine-venite şi ele. Dar nu mai bine, în locul unor asemenea fluturaşi, am împărţi în şcoli, licee şi în stradă datele de contact ale poliţiştilor, ale jandarmilor, ale poliţiştilor locali, ale paznicilor (sau ale oricui din această categorie) care au diferitele zone din oraş sub supraveghere? Nu mai bine informăm clar unde şi cum putem da de aceştia, unde să fugă copilul dacă îi fură vreun infractor ghiozdanul şi îi mai dă şi două palme, eventual? Sau nu mai bine îi vedem direct pe stradă, la colţul şcolii, în intersecţii, pe lângă licee pe aceşti oameni ai legii, şi nu împărţind pliante 20 de minute, ci efectiv supraveghind obiectivul cu pricina, eventual patrulând?
 
Cred că o vizibilitate sporită a oamenilor legii pe stradă şi în locurile publice ar descuraja mai mult faptele antisociale decât fluturaşii care te învaţă cum să nu devii o victimă.
 
Adică, evident, şi noi, cetăţenii, trebuie să fim conştienţi de anumite riscuri la care ne expunem singuri şi să le diminuăm cât ne stă în putinţă. Sens în care, în opinia mea, părinţii nu ar trebui să îşi lase copiii să meargă la şcoală (chiar şi la liceu) cu cele mai scumpe gadgeturi ori cu telefoane şi accesorii de ultimă generaţie, ce acţionează ca un magnet pentru răufăcători. Iar acesta e doar un exemplu. Şi noi trebuie să fim responsabili. Dar dacă totuşi se întâmplă ceva, nu ar fi mai bine să poţi alerga la poliţistul, jandarmul, paznicul, poliţistul local din colţul străzii?
 
Din păcate, la noi, oamenii legii vin după ce eşti bătut, tâlhărit ori, mai rău, înjunghiat (vezi cazul de la Delfinariu).
 
Nu sunt poliţişti suficienţi? Foarte bine, să se facă angajări. Nu mă interesează cât de complicat este şi ce efort presupune. Statul ne ia bani prin taxe şi impozite. E simplu. Vrem să fim în siguranţă, pe străzi, în autobuze.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 398

Acțiune cu radare în județul Constanța. Iată ce au constatat polițiștii (FOTO)

17 Apr 2024 392

IPJ Constanța În nici 24 de ore, accidente cu șoferi băuți sau drogați

16 Apr 2024 439

Acțiuni de amploare efectuate de polițiștii de la transporturi! Au fost aplicate mai multe amenzi

14 Apr 2024 374

Știri Constanța Teribilism pe DN2A! Un motociclist a fost prins cu o viteză enormă de politiști

13 Apr 2024 500

Județul Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști. Iată în ce școli au fost

12 Apr 2024 454

​Acțiuni ale polițiștilor din județul Constanța. Iată câte amenzi au fost aplicate

12 Apr 2024 459

Scandal între doi bărbați, în Constanța! Unul dintre ei avea droguri asupra sa

12 Apr 2024 537

Constanța Persoană decedată găsită pe trotuar în zona Casa de Cultură (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Apr 2024 3221

Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

11 Apr 2024 781

Județul Constanța Pescuit ilegal pe fluviul Dunărea între orașul Hârșova și satul Vadu Oii (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 396

Oficial al IPJ Constanța despre cazul scandalului de noaptea trecută (VIDEO)

11 Apr 2024 647

Două persoane bătute în Constanța. Scandalul ar fi pornit de la un telefon

11 Apr 2024 877

Razie a polițiștilor în mai multe cartiere din municipiul Constanța

10 Apr 2024 470

Acțiuni de control ale polițiștilor în Constanța, Murfatlar și Năvodari. au fost aplicate amenzi

09 Apr 2024 471