Editorial Fiţi puternici! Citiţi, documentaţi-vă, mergeţi în stradă cu temele făcute!

Motto: „Un ziar britanic a realizat un top cu cele mai corupte ţări. Toţi se aşteptau ca România să fie pe locul unu, dar s-a clasat pe locul doi... Inevitabil, s-au realizat cercetări în urma cărora s-a descoperit că România a dat mită pentru a nu fi prima.“
 
Greu de crezut? Nici pe departe. Este un scenariu cât se poate de plauzibil, având în vedere în ce ţară trăim. Iar ţara în care trăim ne face să trăim, totodată, şi vremuri tulburi.
 
Legat de aceste vremuri, dar mai ales de protestele din stradă din ultimele seri, aş vrea să punctez un lucru: de-a lungul istoriei, principiul „divide et impera“ (dezbină şi cucereşte) nu a înregistrat niciun eşec în luptă. La fel se întâmplă şi la noi şi la fel s-a întâmplat mereu: cei care ţin frâiele poporului caută mereu să întoarcă oamenii obişnuiţi unul împotriva altuia, tocmai pentru ca aceştia să nu aibă ocazia să îşi întoarcă ochii colectivi asupra lor, asupra celor ce jefuiesc ţara după bunul plac. Pe pacient împotriva doctorului, pe educator împotriva învăţătorului, pe învăţător împotriva profesorului, pe cetăţean împotriva jandarmului, pe prieten împotriva prietenului. Ei ştiu că uniţi suntem puternici şi de aceea se tem.
 
Cum putem contracara acest principiu? Personal, nu îndemn la ieşire în stradă şi nici la stat în casă. Nu îndemn nici la revoluţie, nici la resemnare. Am însă un sfat, pentru cei care ies în stradă, tocmai pentru a nu le permite celor ce ne dirijează destinele să dezbine şi să conducă după bunul plac: fiţi informaţi! Informaţia este putere. Dintotdeauna a fost.
 
Fiţi puternici! Citiţi, documentaţi-vă, mergeţi în stradă cu temele făcute! Şi astfel, când vă vor întreba televiziunile de ce protestaţi, n-o veţi da în bâlbâială, nici în platitudini, veţi răspunde concret şi corect, pe înţelesul tuturor. Nu veţi spune că ieşiţi să moară capra vecinului, să nu se graţieze ăla sau ălălalt, veţi spune că ieşiţi pentru a apăra statul de drept. Le veţi dovedi cu argumente că greşesc şi le veţi arăta unde. Le veţi arăta că ştiţi. Că sunteţi informaţi. Că sunteţi puternici. Şi că sunteţi mulţi. Îi veţi dovedi cu propriile argumente. Le veţi şterge zâmbetele arogante de pe sub mustăţile mulţumite.
 
Citiţi, documentaţi-vă corect tocmai pentru a nu face jocul nimănui, pentru ca nimeni să nu spună că aţi fost manipulaţi de cutare sau cutare. Ieşiţi pentru voi şi pentru ideile voastre. Nu ale altora.
 
Nu vă îndemn nici să ieşiţi, nici să staţi în case. Vă îndemn să citiţi, să vă faceţi propriile idei şi propriile alegeri. Să fiţi informaţi. Să fiţi puternici. Şi atunci vom vedea dacă mai merge principiul „divide et impera“!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Salariații din asistență socială amenință cu protest la Ministerul Muncii

19 Feb 2024 671

Protestul fermierilor. Anunț de ultim moment al avocatului care i-a reprezentat la negocierile de la Ministerul Agriculturii

18 Jan 2024 619

Mesaje de la sindicaliștii din Constanța „Nu ne mai vindeți gogoși”

11 Aug 2023 1279

ANAF Constanța se alătură valului de proteste din țară (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Aug 2023 2018

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României”

10 Aug 2023 804

Protest în fața sediului Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța. Ce revendicări au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2023 1939

Protest la Constanța Riveranii străzii Cuza Vodă vor ieși în stradă din cauza nemulțumirilor cu privire la proiectul de reabilitare a străzii

20 Jun 2022 8476

LIVE VIDEO Proteste la benzinăriile din Constanța sâmbătă seara (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jun 2022 4290

Prețul carburanților scoate românii în stradă. Când este anunțat un protest de amploare în țară

16 Jun 2022 1341

Peste 2000 de tunisieni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva preşedintelui

15 May 2022 1053

Polițiștii din cadrul Poliției Mangalia protestează în fața instituției. Ce nemulțumiri au oamenii legii (VIDEO)

30 Mar 2022 2178

Sindicaliştii din Educaţie ies în stradă și amenință cu greva generală. Ce nemulțumiri au

16 Dec 2021 1854

Protest Constanța-ziua a cincea. Manifestanții au schimbat tactica. Vezi ce au făcut

02 Apr 2021 3883

Proteste de amploare în marile orașe din România! Mii de manifestanți au ieșit în stradă. Unde au fost proteste

29 Mar 2021 1675

Protest în zona Faleză Nord. Construirea blocurilor va bloca accesul spre plajă

08 Feb 2020 4669