Editorial! Hai afară la zăpadă! Varianta de primăvară

Cu capriciile vremii nu ne putem pune şi de asta ne convingem de la an la an, când observăm că ceea ce am învăţat la şcoală în legătură cu cele patru anotimpuri din zona în care ne aflăm nu mai e valabil.
Dacă ştiam că într-un an se succed patru anotimpuri, acum aflăm că realitatea este cu totul alta. Caloriferele sunt calde mai bine de jumătate de an, semn că iarna se lasă mai greu plecată.
 
Ieri, toate jurnalele de ştiri păreau desprinse din perioada Crăciunului, şi nu din cea a Paştelui. Peste tot se vorbea despre drumuri blocate de viscol şi ninsoare abundentă, de autocare care au rămas înzăpezite cu mult înainte de a ajunge la destinaţie şi de persoane care cereau disperate ajutor. Nimeni nu s-a aşteptat la o astfel de răbufnire a iernii, astfel că sinistraţii s-au văzut nevoiţi să îndure temperaturile scăzute cum au putut.
Şenilatele au fost scoase din nou şi puse la treabă pentru a ajuta persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale să ajungă la spital.
 
Cu toate că meteorologii au emis din timp avertizări cu privire la înrăutăţirea vremii, nimeni nu s-a aşteptat la această situaţie. Cu toţii au sperat, cel mai probabil, că vor fi câţiva fulgi de zăpadă răzleţi, în niciun caz nămeţi care să blocheze drumuri de acces.
 
Autorităţile au intrat în alertă şi au încercat, pe cât posibil, să gestioneze situaţia, pentru a veni în sprijinul sinistraţilor. În doar două zile, au fost probleme din cauza ninsorii şi a viscolului în 22 de judeţe, unde a fost afectată infrastructura de transport rutier, feroviar şi naval, dar şi alimentarea cu energie electrică. Pompierii militari au fost la datorie şi au acţionat pentru deblocarea autoturismelor înzăpezite, îndepărtarea arborilor căzuţi pe carosabil şi pentru acordarea asistenţei medicale persoanelor aflate în dificultate, din zone greu accesibile.
De săptămâna viitoare, se pare că vremea se schimbă radical, astfel că cei care se pregătesc de o minivacanţă de 1 Mai cu mici şi grătare îşi pot face planuri fără probleme.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 292

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 674

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 379

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 712

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 545

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 788

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 424

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 674

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 873

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 606

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 571

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 621

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 642

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 699