Editorial O zi minunată!

Am observat un „fenomen” nou zilele acestea pe stradă. În discuţiile oamenilor, în starea lor şi pe feţele lor, era mai puţină supărare. Şi totul se datora astrului ceresc al zilei.
 
După aproape o lună de zile reci şi cer acoperit permanent cu nori, vremea s-a îndreptat şi soarele a început din nou să încălzească pământul. Şi atunci, discuţiile pe care le auzi fără să vrei au trecut de la „nu avem nicio şansă”, „vai de noi, tinerii ăştia sunt viitorul nostru”, la „ce vreme de primăvară!” sau „o zi minunată!”, bineînţeles toate exprimate admirativ, ca şi când „după atâta frig şi ceaţă, iar se arată soarele”. Evident, vorba conform căreia apreciezi mai mult ce ai avut după ce ai pierdut s-a adeverit şi în cazul acesta, în care am petrecut o lună fără lumină.
 
O situaţie ciudat de asemănătoare a fost cea a alegerii preşedintelui Klaus Iohannis. După acel moment, gălăgia parcă s-a mai diminuat. Un fel de linişte parcă domnea în jur, un fel de speranţă, de fericire. Facebook-ul s-a mai liniştit de contradicţii, nu mai vuiesc ziarele de lupta dintre Iohannis şi Ponta, mai vedem câte un filmuleţ cu pisici amuzante.

Şi totuşi, e un fel de linişte falsă. E un fel de energie care răzbate din epoca nouă a lui Iohannis. Nu a mai interesat pe nimeni în mod deosebit că bugetul pe 2015 nu iese la socoteală pentru că pomenile electorale au fost un pic cam mari sau că FMI nici nu a vrut să audă de un deficit bugetar absurd pe care Guvernul îl invoca. Nici că mai mulţi miniştri au demisionat din Guvern pentru că ministerele care erau sub comanda lor urmau să fie conduse politic. Le vom resimţi pe toate în noua eră despre care credem că vine cu lapte şi miere.

Parlamentul şi-a reluat şi el activitatea. Forul decizional ales de români, în care aleşii şi-au arogat singuri dreptul de a fi şi judecători, cu putere de a decide care dintre ei poate fi anchetat sau arestat de procurori, merge şi el înainte. Ciudat cum ba erau, ba nu erau unii dintre ei încuviinţaţi spre arestare, cum se încurcau parlamentarii în bile… în bilele de vot, la numărătoare.
 
Şi totul e ascuns acum sub perdeaua înşelătoare a acestei linişti. Aşteptăm anul 2015 cu râurile lui de miere, în timp ce mai citim pe ici, pe colo cum mai moare câte unul, dar nu de depresie, pentru că depresia a luat sfârşit acum, că a ieşit soarele. Aşa că, dacă timpul ne-o permite, ieşim şi noi la soare în parc şi ascultăm cum oamenii ce trec se bucură şi exclamă: „Ce zi minunată!”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România rămâne preferata românilor pentru sărbătorile de iarnă

30 Dec 2023 779

Sărbătorile de iarnă cu gust de mâncare bună. Cele mai râvnite preparate de Crăciun și Revelion

22 Dec 2023 846

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă

15 Dec 2023 731

Licitații publice. Iulmar IND vinde orice. De la pavele și borduri la snack-uri și biscuiți Aproximativ 20.000 euro costă pachetele de sărbători pentru copiii din Mangalia (DOCUMENT)

14 Dec 2023 917

Atenție la bradul de Crăciun! Sfaturi de la pompierii ISU Constanța pentru sărbători în siguranță

14 Dec 2023 803

Cum să nu te îngrași de sărbătorile de iarnă

11 Dec 2023 915

Sondaj de opinie Cum îți vei petrece sărbătorile de iarnă din acest an? Iată ce au ales respondenții

03 Dec 2023 870

Editorial Vin sărbătorile! Fericirea și recunoștința că le petrecem cu cei dragi, cel mai frumos cadou

03 Dec 2023 1148

Sondaj de opinie Cum îți vei petrece sărbătorile de iarnă din acest an?

26 Nov 2023 906

Licitații Constanța DGAS cumpără peste 33.000 de cutii de bomboane care vor ajunge în grădinițele și școlile din Constanța (DOCUMENTE)

26 Nov 2023 996

Știri Constanța Produsele specifice sărbătorilor de iarnă vor putea fi comercializate în piețele agroalimentare din municipiu

16 Nov 2023 688

Sondaj de opinie Peste 60% dintre respondenți vor face sărbătorile de iarnă acasă, în familie

15 Oct 2023 1014

IGSU Peste 5.000 de pompieri sunt pregătiți să acționeze în perioada Sărbătorilor de Iarnă

22 Dec 2022 1217

LIVE VIDEO+ TEXT Ce măsuri vor lua autoritățile în județul Constanța de Sărbătorile de Iarnă (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Dec 2022 1938

Sondaj de opinie. Ce buget alocați pentru masa de Crăciun şi cât sunteți dispuşi să cheltuiți pentru cadouri anul acesta?

12 Dec 2022 1593