Editorial Pe cine „trage“ Mazăre după el? Constanţa va avea un nou viceprimar!



Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, va fi judecat, în cel de-al treilea dosar din „cariera“ sa, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ieri, DNA Bucureşti a decis trimiterea sa în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese, în formă continuată (12 acte materiale).
 
În cauză a fost deferit Justiţiei şi actualul viceprimar al municipiului Constanţa Gabriel Marius Stan, bănuit de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. De la acesta, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Constanţa, Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei, cerea, aproape de finele lunii trecute, „o implicare mai mare“.
 
Câteva zile mai târziu, Costin Răsăuţeanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD Constanţa, a fost ales noul viceprimar al Constanţei, acesta ocupând locul lăsat vacant de Făgădău. În contextul în care Gabriel Marius Stan a fost trimis în judecată, este de aşteptat ca, în perioada imediat următoare, Constanţa să aibă un nou viceprimar. Oare cine va fi şi ce culoare politică va avea? Va permite „opoziţia“ ca noul vice să fie tot social-democrat? Rămâne de văzut.  
 
Ca o paranteză, în urmă cu fix un an, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la posibila săvârşire de către Radu Ştefan Mazăre a infracţiunii de conflict de interese. Fostul primar era acuzat că, „în calitate de reprezentant al municipiului Constanţa, a semnat cinci contracte şi un acord-cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanţa şi două societăţi comerciale (SC Conpress Holding SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care Radu Ştefan Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt societăţi“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 672

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 533

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 726

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1253

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1001

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 854

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1375

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1535

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1234

Fiul lui Radu Mazăre s-a lansat în afaceri! Iată ce domeniu a ales Răducu Mazăre

02 Jan 2024 6938

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1361

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 983

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 859

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1464