Editorial Respect pentru medicii de la Judeţean!

Prin natura profesiei mele, îmi e dat să aud şi să scriu toate cele despre sistemul sanitar de la noi, inclusiv Spitalul Judeţean de la malul mării. Şi când zic „toate cele“, nu e neapărat de bine.
 
De la medici prinşi în flagrant delict cu plicul în buzunar, până la fostul manager al unităţii spitaliceşti - în prezent condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Celebra exprimare că „nici nu se uită la tine dacă nu le bagi în buzunar“ nici nu mai are rost să o amintesc. De asemenea, e inutil să mai precizez şi că Spitalul Judeţean e bau-baul viitoarelor mămici constănţene. Şi totuşi... şi totuşi, lucrurile nu stau întocmai aşa. Sau nu stau numai aşa. În ultimii ani, mă bucur să spun că am întâlnit din ce în ce mai multe situaţii ce contrazic aspectele exprimate mai sus.
 
Am întâlnit, în primul rând, medici cu suflet, implicaţi, dedicaţi profesiei lor şi care nu uită că în faţa lor, cerându-le sprijinul, stau nişte oameni. Oameni poate un pic speriaţi, poate neştiutori. Oameni care, în afară de diagnostic, mai au nevoie şi de o vorbă bună. Sau de o explicaţie pe înţelesul lor. Cum ziceam, am întâlnit astfel de medici. Şi am un respect deosebit faţă de ei. Mai ales pentru că, în România de azi, oamenii abia aşteaptă să ajungi la mâna lor, să te exploateze după bunul plac. Ei bine, cu aceşti medici cu suflet nici nu se pune problema să fie aşa. Jos pălăria!
 
OK, veţi spune că, deşi medicii pot fi în regulă, asistentele şi infirmierele, de asemenea, „nici nu se uită la tine dacă nu le bagi în buzunar“. Ei bine, am întâlnit oameni cu adevărat minunaţi şi la acest capitol. Oameni dedicaţi, prezenţi cu o vorbă bună sau cu un cuvânt de alint când îţi e mai greu. Oameni care te tratează cu respect, ca pe o fiinţă umană, nu ca pe o vacă de muls. Iar în faţa tuturor acestora mă înclin respectuos şi spun „jos pălăria!“. Aşadar, se poate şi aşa. Avem şi astfel de cadre medicale.
 
Putem deci încerca să avem încredere în ele. Să le tratăm cu respect. Căci sigur vom beneficia şi noi de acelaşi tratament pe care îl aplicăm.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medic anestezist din oraș, acuzat de ucidere din culpă! Procesul, amânat pentru luna viitoare

12 Oct 2022 2970

Județul Constanța Persoană decedată în urma accidentului rutier de la ieșire din Nicolae Bălcescu. Starea celorlalte victime

14 Jun 2022 3726

Mureș O echipă de medici români a extirpat o tumoră gigantică de 12 kilograme

18 May 2022 1620

Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, la lansarea centrului de cardiologie și radiologie intervențională din Spitalul Județean de Urgență Tulcea (galerie foto)

09 Sep 2021 2670

Spitalul Județean de Urgență Tulcea a atribuit un contract în urma unei licitații publice. Despre ce este vorba (document)

28 Jul 2021 3312

Muncitorul din Ciobanu, peste care a căzut un mal de pământ, a decedat la spital

13 Apr 2021 2403

Unitate medicală suport în lupta COVID-19 Personalul medical și de specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța va primi stimulente (documente)

22 Aug 2020 2199

O fetiță de șapte ani, infectată cu noul coronavirus, operată la Spitalul Județean de Urgență Constanța

20 Apr 2020 2919

Verdicte amânate în plină criză coronavirus! Medici obligați să scoată din buzunare zeci de mii de lei pentru bursele de rezidențiat

01 Apr 2020 3275

Creşte numărul medicilor obligaţi să plătească Spitalului Judeţean bursele de rezidenţiat

06 Feb 2020 2754

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o pacientă a murit la Spitalul Județean Constanța. Ce acuzații aduce fiul femeii

03 Feb 2020 4722

UPDATE. Reacție rapidă a agenților de la ZIP Escort Un bărbat înarmat a amenințat medici de la Spitalul Județean Constanța (video)

27 Jan 2020 5475

Schimbări şi la Achiziţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va avea 42 de medici noi

09 May 2016 4852

Avem hârtia oficială! Nemulţumiri în scandalul parcărilor de la Spitalul Județean Constanța! (document)

19 Mar 2016 4801

Tribunalul se pronunţă azi în dosarul lui Marius Militaru, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Judeţean (rechizitoriu)

09 Feb 2016 3277