Editorial S-a ales fumul de Constanţa, la doi ani după ce Radu Mazăre „şi-a frânt gâtul“!

S-au împlinit doi ani de când fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a demisionat din această funcţie după trei mandate şi jumătate şi în urma unor probleme serioase în justiţie.

La momentul demisiei, Radu Mazăre se afla în arest preventiv într-un dosar în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.
Curând, atribuţiile de primar au fost preluate de către viceprimarul Decebal Făgădău, care a reuşit preelectoral să pozeze într-un personaj independent, deşi fusese mâna dreaptă a lui Mazăre. Cu un noian de speranţă la purtător, constănţenii l-au crezut pe Făgădău că nu a avut tangenţă cu ilegalităţile petrecute la Primărie şi că, mai mult, nu a întreţinut relaţii de niciun fel cu gruparea Mazăre-Constantinescu.
 
După doi ani de când Mazăre „şi-a frânt gâtul“ şi la aproape un an de la locale, putem să ne permitem să-i reîmprospătăm edilului-şef memoria. N-am fi ţinut morţiş, însă de stilul său de lucru, începând cu declaraţiile, categorice adesea, dar şi de temele pe care le-a inclus pe agenda proprie şi pe care le aducea în atenţia comunităţii s-a ales fumul! Biata Piaţă Ovidiu!
Astăzi, lucrurile pot fi privite într-o altă cheie: strategia băiatului bun şi priceput a fost gândită din timp, iar acum se pune, treptat, în aplicare. Din păcate, modul de acţiune al actualului primar al Constanţei nu reuşeşte decât să contabilizeze dezamăgiri pe toate planurile. De la modul de comunicare, la cel de acţiune. Iar oraşul, în loc să se deschidă şi să recupereze derapajele celor 15 ani în care a rămas pe loc, se transformă, pe zi ce trece, într-un spaţiu în care fiecare vine şi face ce-i trece prin cap.
 
Dacă Radu Mazăre a reuşit să mute cu succes primăria la circ şi să concureze eficient cu megalomania şi extravaganţa inventate la case mai mari, actualul primar nu pare deranjat că, într-o bună zi, oile vor fi aduse să pască pe un islaz improvizat în zona peninsulară, doar ca să se mai bifeze cine ştie ce festival unsuros care afumă, la propriu, patrimoniul naţional. Ciudat, muzeele nu sunt cultură de rangul III, stimabile primar! Ca admirator declarat al suprarealismului lui Dali şi al cinematografiei lui Tarantino, v-am bănuit multă vreme de gust! Eh, m-am înşelat!
 
Chiar nu mai este vorba nici măcar de băşcălie, de vreme ce, după primul an de mandat, nu s-a reuşit nici măcar finalizarea reorganizării aparatului administrativ. În acest tablou pe care doar ploaia de mai îl mai spală, timpul devine inamic, nu mai e vreme de miracole, pentru că, oricum, lucrurile sunt făcute într-un anume mod.
 
În urmă cu doi ani, Constanţa răzuia din nou un bilet de loterie necâştigător. Mai trist este că ei ştiu că noi ştim asta şi nici măcar nu se străduiesc să ne demonstreze că n-ar fi adevărat. Pentru că nu le pasă!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

iii

23 May, 2017 10:15

a fost spalat pe jos in piata ovidiu mizeria de la festivalul scoicilor/20 portia de scoici/mangla.

Mihai

23 May, 2017 09:39

Felicitari doamna pt articol. Si pentru toate articolele care doun adrvarul, nu doar ce vir anumite grupuri de interese din acest oras.Constantenii nu mai trebuie sa doarma. Treziti-va.

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 548

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 628

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 502

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 697

Tribunalul Constanța, decizie privind măsurile asigurătorii din dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța (MINUTA)

26 Feb 2024 506

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 439

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1184

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 957

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 836

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1350

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1483

Complet de divergență pentru pretențiile lui Chițac, de la Mazăre! La mijloc sunt 4,38 de milioane de dolari. Un judecător a vrut să se abțină

01 Feb 2024 824

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1188

Consiliul Local Constanța dă în judecată asociația care s-a opus casării vaporașelor de la intrările din oraș!

28 Jan 2024 1070

Administrația Chițac cere 4,38 de milioane de dolari, prejudiciu în Dosarul Retrocedărilor! Începe rejudecarea

28 Jan 2024 698