Editorial Scandal în Justiţie după tragedia de la Colectiv. Cui îi pasă?

Scandal în Justiţie după tragedia de la Colectiv! Vineri seara, numărul morţilor ajunsese la 55 de morţi. Pe un alt plan, separat de cel în care familiile îndoliate îşi plâng morţii, la nivel naţional pare că s-a iscat un scandal în Justiţie. Şi asta după ce judecătorul Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel București, a intrat în colimatorul Inspecţiei Judiciare pentru că l-a pus în libertate pe fostul primar al Sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu Piedone.
 
Pe scurt, ieri, prin intermediul unui comunicat, Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție şi-a anunţat „îngrijorarea în raport de decizia Inspecției Judiciare de a-i verifica pe judecătorii și procurorii care, la data de 11 noiembrie 2015, au soluționat măsurile preventive în dosarul «Colectiv», înregistrat pe rolul Curții de Apel București“, conform agerpres.ro.
 
„Poziția Inspecției Judiciare de a se autosesiza ca urmare a opiniilor critice exprimate în mass-media reprezintă o atingere de nepermis a înfăptuirii actului de justiție cu respectarea principiilor independenței, imparțialității și garantării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, în lipsa oricăror informații care să contureze o suspiciune rezonabilă privind posibile abateri disciplinare“, se mai arată în documentele Înaltei Curți.
 
Mai mult decât atât, Secția Penală crede că se „creează o presiune asupra judecătorilor și procurorilor, care ar risca să facă obiectul unei verificări disciplinare în cazul pronunțării de soluții ce nu concordă cu așteptările opiniei publice“.
 
Cui îi pasă de acest „scandal“? Rudelor îndoliate sigur nu. Nicio arestare, nicio trimitere în judecată ori condamnare nu va umple golul lăsat de pierderea celor dragi. Cei care şi-au pierdut copiii în acest incendiu nu mai sunt oameni. Sunt nişte „roboţi“ care „funcţionează“ numărând zilele rămase până când îşi vor reîntâlni copii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.