Editorial Serviţi, vă rog, mâncare alterată! - Cum ne ameninţă comercianţii sănătatea şi nervii

Joi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Duncă, a declarat că, în prezent, există de trei ori mai multe reclamaţii venite de pe litoral, pe zi, faţă de anul trecut. Şeful ANPC a precizat că au fost date amenzi totale de circa 700.000 de lei pentru restaurante şi hoteluri.
 
An de an, agenţii economici se mută cu afacerea pe litoral. Fie că vând produse de patiserie, shaorma, kebab sau pizza, fie că deţin restaurante, terase sau autoserviri, tot mai mulţi comercianţi ne pun în pericol sănătatea. Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au descoperit, în urma controalelor efectuate pe litoral, că există şi localuri ce servesc turiştilor mâncare cu viermi, produse expirate, carne alterată. Turistul mănâncă pentru că îi chiorăie maţele de foame, iar comerciantul scapă de produsele expirate şi rămâne cu punga plină. Revenind la declaraţiile preşedintelui Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, acesta a precizat că, anul acesta, sunt înregistrate mai multe reclamaţii comparativ cu anul trecut. Şi nemulţumirile nu se opresc doar la mâncarea alterată, plină de muşte sau de viermi. Turiştii se plâng că li s-au ocupat camerele de hotel, deşi le rezervaseră din timp, că nu corespund condiţiile reale cu cele prezentate în ofertă, iar lista poate continua. „Dacă anul trecut aveam, în medie, 4-5 reclamaţii pe zi, doar pe litoral, anul acesta, ajungem la 10-15 reclamaţii şi sesizări din partea consumatorilor. Pot înţelege orice, dar nu înţeleg când operatorii economici pun în pericol sănătatea consumatorilor. Nu pot să înţeleg de ce sunt folosite produse expirate care pun în pericol sănătatea noastră şi a familiilor noastre. Sancţiunile se ridică, numai pe litoral, până în prezent, la 700.000 de lei“, a anunţat preşedintele Marius Duncă.
În pofida controalelor, a amenzilor sau a altor sancţiuni aplicate, unii dintre comercianţii care activează pe litoral vor continuă să sfideze bunul simţ şi să se joace cu nervii şi cu sănătatea noastră.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma care deține lanțul Profi, la judecată cu Protecția Consumatorilor Constanța

24 Mar 2024 562

Acțiune de control în mai multe stații ale OMV Petrom! Ce nereguli au găsit comisarii ANPC (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 767

Rate calculate greșit la Raiffeisen Bank. ANPC recomandă păgubiților să-și revendice banii

11 Mar 2024 853

Constanța Controale ale comisarilor de la Protecția Consumatorilor în magazinele ce comercializează produse importate din China (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 738

Constanța Restaurantul Voila de pe bulevardul Tomis, verificat de Protecția Consumatorului! Ce amendă a luat firma lui Adel Abi Khalil

28 Feb 2024 735

Năvodari Protecția Consumatorilor Constanța a găsit nereguli la restaurantul lui Laurențiu Duță de la 3 Sud Est

15 Feb 2024 4086

Firma deținută de Adriana Strutinsky, fosta soție a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, la judecată cu Protecția Consumatorilor. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța

27 Jan 2024 914

Președintele ANPC, Constantinescu, nu se consideră vinovat pentru tragicul incident de la Ferma Dacilor

26 Jan 2024 700

Mega Image și Lidl, sub lupa ANPC Verificări extinse asupra originii și calității produselor românești. Nereguli și opriri temporare (FOTO+VIDEO)

10 Jan 2024 828

Reacția șefului ANPC, despre tragedia de la Ferma Dacilor „Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!“

27 Dec 2023 1011

ANPC Nereguli grave la un restaurant din Capitală! (FOTO+VIDEO)

15 Dec 2023 972

ANPC Lukoil Ciolpani, sancționată cu amendă aspră și oprirea temporară. Ce nereguli s-au depistat

17 Nov 2023 1008

Horia Constantinescu, parte vătămată! Judecătoria Brașov, adresă către Parchetul Curții de Apel Constanţa în dosarul lui Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov

03 Nov 2023 1413

Controale ANPC Lidl Năvodari propus pentru închidere temporară! (FOTO+VIDEO)

02 Nov 2023 1308

Oprire temporară de prestări de servicii la puncte de lucru din Constanța și Tulcea ANPC a controlat sute de magazine Lidl din toată țara și a aplicat amenzi! (FOTO+VIDEO)

31 Oct 2023 1198