Editorial Sfintele Paşti, cu ouăle plimbându-se prin intersecţie în Constanţa, şi controversa banilor publici irosiţi

În cea de-a doua zi de Paşti, nişte ouă prost ancorate, dintre cele achiziţionate să vadă lumea cât de mult ne respectăm tradiţiile, au luat-o razna în intersecţia de la bulevardul 1 Decembrie 1918 cu strada Bucureşti din municipiul Constanţa.
 
Şi care, practic, încurcau circulaţia, chiar dacă nu erau prea multe maşini atunci în trafic.
 
Iar de aici, o întreagă dispută.
 
Unii dintre cei care comentau spuneau că s-au irosit banii, aproape toţi aducându-şi aminte că ouăle de Paşte de la Constanţa făceau parte din programul de reciclare al Primăriei Municipiului.
 
Cu referire directă la beteala de la pomul de iarnă, care fusese utilizată şi pentru sărbătorile de iarnă, desigur, nu în Constanţa, ci în alte localităţi.
 
Alţii spuneau că acela care le-a fotografiat ar fi trebuit să le ia frumos şi să le pună la locul lor, fără să ia în calcul că ouăle aveau şi nişte fire electrice necesare iluminatului, în culorile specifice betelii de Moş Crăciun, dar şi că ar fi putut să-l electrocuteze pe cel ce avea curaj sa pună neautorizat mâna pe ele.
 
Reamintim că Primăria Constanţa a atribuit contractul privind furnizarea prin închiriere, inclusiv montare-demontare, a unor produse constând în instalaţii de iluminat ornamental cu ocazia sărbătorilor pascale 2017 în municipiu.  
Contractul a fost adjudecat de Neon Lighting SRL, din Cluj-Napoca, contra sumei de 102.984 de lei, deşi valoarea estimată a achiziţiei era de 132.000 de lei, fără TVA. S-a realizat, prin urmare, o mică economie. În plus, toate produsele decorative utilizate in iluminatul festiv sunt echipate cu sursă de lumină de tip led, astfel încât să se asigure un consum mic de energie electrică. 

Mai mult, aceasta a obţinut, la sfârşitul anului trecut, contracte de furnizare de produse pentru iluminatul festiv din Cernavodă, Suceava şi Olt pentru sărbătorile de iarnă 2016-2017, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă o parte dintre ornamentele folosite nu au fost resuscitate pentru ornamentele pascale „plantate“ în intersecţiile din Constanţa.

Citeşte şi:

Cât a plătit Primăria Constanţa: Ornamentele pascale, închiriate de la clujenii de la Neon Lighting SRL


Primăria Constanţa ne luminează sărbătorile pascale. Dar pe câţi bani!

Ornamente pascale împodobite cu beteală de iarnă amplasate în intersecţiile din Constanţa (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru ofertanţi au licitat pentru închirierea ornamentelor pascale la Constanţa

17 Mar 2017 2067