Editorial Şi guvernanţii spun lucruri trăsnite. De la legea vaccinării, la tenismena Simona Halep

În ultima perioadă, nu există jurnal de ştiri în care să nu fie analizată viitoarea lege a vaccinării. Frânturi din acest proiect legislativ sunt extrase regulat şi analizate cu persoane mai mult sau mai puţin avizate în domeniu.
 
Aflăm, astfel, despre recomandări, îndatoriri şi, nu în ultimul rând, sancţiuni sau chiar despăgubiri. Toate acestea ar fi menite să conducă la o creştere a ratei vaccinării.
Părinţii sunt asiguraţi că totul va fi în regulă, în caz contrar, urmând a se acorda anumite despăgubiri. Ce înseamnă concret aceste despăgubiri nu am aflat încă, dar nu putem să nu ne întrebăm ce instituţie sau comisie va stabili câţi bani pot compensa anumite reacţii adverse grave pe care le pot avea copiii.
 
Cine poate stabili cât valorează sănătatea unui copil sau chiar viaţa acestuia? Trist este că, în ţara aceasta, unui copil nu i se asigură mai nimic în condiţii optime. De la condiţiile în mare parte mizere din unităţile spitaliceşti, la costul analizelor medicale, suportat în mare parte de părinţii îngrijoraţi atunci când văd că micuţul lor are o problemă de sănătate.
 
Zilele trecute, o mamă, vedetă de televiziune, aducea în atenţia guvernanţilor problemele generate de birocraţia stufoasă cu care se confruntă doar pentru că doreşte să fie alături de copilul ei, care suferă de o boală gravă. În doar câteva zile de la publicarea acestui caz, s-au găsit rezolvări la probleme, însă doar pentru această situaţie. Însuşi ministrul Sănătăţii i-ar fi recunoscut prezentatoarei TV că, în situaţia în care în locul acesteia ar fi fost o mamă fără notorietate, cazul nu ar fi avut şanse de rezolvare.
 
Aşa se face că oameni obişnuiţi cu grave probleme de sănătate sunt purtaţi pe drumuri doar pentru a obţine anumite hârtii care să îi ajute să obţină ceea ce au dreptul prin lege.
 
Cireaşa de pe tort, ca să nu folosesc altă expresie, mult mai dură, o reprezintă declaraţia făcută zilele trecute chiar de premierul Mihai Tudose la un post de televiziune. Acesta a asociat numele tenismenei Simona Halep cu o lege pe care doreşte să o modifice.
 
Mai exact, acesta s-a arătat îngrijorat de faptul că Simona Halep ar putea rămâne însărcinată şi acest lucru ar afecta grav bugetul naţional, din care ar trebui achitată eventuala indemnizaţie pentru creşterea copilului. Sincer, iniţial am crezut că este vorba despre o ştire scrisă la băşcălie şi că cei care ne conduc sunt capabili de o gândire mai profundă, că gândesc şi apoi vorbesc. M-am înşelat.
 
Aşteptăm cu interes să vedem în ce direcţie vor merge lucrurile în ţara asta, deoarece, momentan, nu sunt convinsă că cea actuală este cea corectă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 287

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 303

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 416

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 592

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 547

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 563

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 420

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 512

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 727

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 473

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 814

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 466

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 827

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 667

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 928