Exact ce ne lipsea! Putem trăi fără Schengen? Dar fără locuri de muncă?

De ce să deschidem o fabrică de... hârtie igienică? De ce să facem ceva constructiv pentru ţară, pentru popor? Nu! Mai bine ne certăm. Ne porcăim. Tu spui ceva, eu îţi dau replica. Lumea ne vorbeşte. Ziariştii au subiecte şi totul merge strună. Chiar dacă mergem pe avarie, totul merge bine. Ce rost are ?! Ultimul scandal intens dezbătut la nivel naţional este cel în care Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, a spus că România nu ar mai putea fi interesată de spaţiul Schengen. După această declaraţia, preşedenţia a replicat: „Afirmaţiile domnului ministru Titus Corlăţean potrivit cărora, în cazul în care aderarea României la spaţiul Schengen va fi amânată din nou cu prilejul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 7 - 8 martie, România nu mai este interesată de acest proces, reprezintă strict opinia personală a ministrului Afacerilor Externe şi pot fi considerate cel mult o propunere de poziţionare. Aceasta este poziţia oficială a preşedenţiei cu privire la spusele lui ministrului Corlăţean”. „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, se delimitează de aceste afirmaţii şi reiterează faptul că România îşi menţine întregul interes pentru aderarea la spaţiul Schengen cât mai curând. Domnul preşedinte Traian Băsescu îl invită pe domnul ministru Titus Corlăţean să renunţe la afirmaţii de acest gen pentru a nu crea o percepţie falsă în rândul statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la agenda europeană a României şi îi cere, în schimb, să acţioneze pentru îndeplinirea cu prioritate a tuturor condiţiilor directe şi indirecte legate de acest proces. Aderarea la spaţiul Schengen constituie un drept al României şi al cetăţenilor români stabilit prin tratatele constitutive ale Uniunii Europene şi consemnat ca atare în Tratatul de Aderare al României. Domnul preşedinte Traian Băsescu susţine, în continuare, că România trebuie să reuşească să se integreze în spaţiul Schengen”, potrivit Preşedenţiei. Din păcate pentru noi, după acest scandal va apărea un altul, poate mai mare, mai „frumos”, mai siropos, mai cool, cu privire la care toată lumea va dori să comenteze. Din păcate, nu se înghesuie nimeni să deschidă o amărâtă de fabrică, chiar şi cu câţiva salariaţi. Ce rost are?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Spațiul verde de lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța va fi reamenajat (DOCUMENT)

22 Apr 2024 427

Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 487

Fotoreportaj De la fostul Peco Mol la spațiu verde pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța. Stadiul lucrărilor (FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 2715

Constanța Continuă modernizarea Parcului de la Gară – spațiul verde, extins cu 2000 mp

16 Apr 2024 488

Cu acordul Primăriei Constanța Imobilul ridicat de firma Popescu Intermed SRL pe strada Dumbrăveni va fi modificat

16 Apr 2024 459

1 Mai cu tradiționalii mici. Unde poți face grătar în Constanța? (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 826

Primăria Murfatlar, județul Constanța închiriază un spațiu cu destinaţia de cabinet medical

05 Apr 2024 478

RAJA SA a premiat tinerii artiști în cadrul Concursului de Pictură și Desen "Apa este Viață" (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 592

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 745

Licitații Constanța A fost semnat contractul pentru amenajarea parcului de pe locul fostelor galerii Soveja (DOCUMENT)

03 Apr 2024 881

SC Mim Confiance SRL solicită de la Agenţia de Protecţie a Mediului, obţinerea autorizaţiei de mediu

21 Mar 2024 401

Investiții Constanța Platforma betonată din incinta fabiricii de ciment din Medigidia, extinsă de Romcim SA

17 Mar 2024 747

Imobil, de patru etaje, ridicat de Scoop Architecture SRL pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, în fața magazinului Forte Systems

13 Mar 2024 1233

Solicitarea Termo Top SRL, respinsă Un magazin de pe strada Constantin Bobescu din Constanța nu poate fi transformat în spațiu pentru alimentație publică

12 Mar 2024 1221

Ce va lua locul fostului Peco Mol din zona Intim din Constanța? (FOTO)

09 Mar 2024 15127