JOS LIKE-UL! Petiție inspirată de Justin Bieber

Bună. Sunt tot eu, Rodica, ți-aduci aminte de mine? Voiam să iau legătura cu Zuckerberg Mark să-l rog să lanseze o relație de love & hate cu aeroporturile. Nu știai? Asta a fost săptămâna trecută, acum am lăsat aeroporturile deoparte, dar fac ce fac și tot de Zuckerberg dau. Dacă e peste tot... Cum ziceam, vreau să iau legătura cu el în mod urgent, am observat o gravă problemă cu care se confruntă întreg mapamondul ăsta și în click-ul lui, care e asemănător unei baghete magice din Harry Potter, stă soluția.
Cel mai eficient mod de a legătura cu el, m-am gândit eu, ar fi să-i scriu o scrisoare. Stai așa. În condițiile în care tocmai ce a cumpărat serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp cu 16 miliarde de dolari, tranzacția anului, după opinia unora, mai citește el scrisori? Aș zice că nu mai citește scrisori de mult timp.
Și am stat și m-am gândit și m-am gândit și tot gândit până ce nu am mai putut să gândesc deloc. Și atunci am ajuns la el... la Bieber. Justin Bieber. Justin Bieber mi-a dat soluția! Ura pentru el! Ura pentru că este atât de urât de o mare parte a cetățenilor Statelor Unite, încât aceștia au considerat că „periculosul, distrugătorul și consumatorul de droguri Justin Bieber trebuie să fie deportat și să i se retragă cartea verde. Nu numai că reprezintă o amenințare la adresa americanilor, dar exercită și o influență nefastă asupra tineretului american. Noi, poporul, dorim excluderea lui Justin Bieber din societatea noastră”.
Așa sună petiția pentru expulzarea cântărețului, care poate fi citită pe site-ul oficial al Casei Albe.
Câte semnături să fi adunat această petiție? Aș spune că nu prea multe, cine are timp de semnat când, sunt atâtea probleme de viaţă şi de moarte? Păi... 263.089 de persoane. Și încă se mai poate vota.
Dacă se găsește timp pentru o astfel de petiție, sigur se va găsi și pentru a mea care luptă împotriva unui mare inamic al întregului mapamond, cum am menționat mai sus.

Încordez degetele și scriu:
„Eu, cetățeană a României, mă consider reprezentată într-un mod profund greșit în rețeaua de socializare pe nume Facebook cu f mare. Cer ca periculosul, distrugătorul de relații/logodne/căsătorii, aducătorul de frustrări, consumatorul de iluzii și speranțe deșarte pe numele lui like cu l mic, să fie deportat din această rețea și exilat în Recycle Bin pentru totdeauna! Nu numai că reprezintă o amenințare la sănătatea mintală a oamenilor care așteaptă cu înfrigurare ca poza/citatul/bancul/check-in-ul expus de ei să primească like, dar exercită și o influență nefastă asupra timpului care se pierde în așteptarea lui. Cine o să ne aducă nouă, oamenilor, timpul pierdut? Zuckerberg? E ocupat să facă milioane. Pardon, miliarde.
În ziua de astăzi, numărul like-urilor a ajuns un barometru al stimei de sine. Like-ul vine, hop un cm în plus de stimă de sine. Like-ul nu apare, hop că eşti în minus cu trei cm de stimă de sine. În acest mod, omenirea se află într-un continuu stres. Propun să nu mai existe pupile dilatate și hipnotizate de like.”
Cu aceste cuvinte declar deschisă petiția! Dragă Zuckerberg Mark, poate nu o citești! Poți să semnezi și tu, Bieber.

Rodica MITU, studentă anul II Jurnalism, Universitatea „Andrei Şaguna”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 399

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 327

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 426

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 595

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 549

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 565

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 421

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 514

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 728

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 475

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 815

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 467

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 828

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 670

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 929