O reacţie de la capătul lumii Demisia primarului din Rasova, primul pas din protestul anti USL

Probabil că doar în Papua Noua Guinee vom mai întâlni un primar care demisionează din cauza faptului că nu primeşte fonduri guvernamentale, culmea!, de la un guvern condus de partidul din care şi el face parte. Doar acolo vom mai putea constata că administraţiile centrală şi locală se zvârcolesc într-un abis al incompetenţei, că una nu ştie de nevoile celeilalte, iar dacă totuşi ştie, nu dă semne că i-ar păsa.
Demisia social democratului Mihalache Neamţu din funcţia de primar al comunei Rasova, urmată de criticile dure aduse Executivului ar trebui, fără îndoială, să dea de gândit unor guvernanţi aroganţi şi comozi, care rămân departe de problemele reale ale celor pentru care canalizarea şi un petic de asfalt rămân, chiar şi în 2014, un lux. E mai puţin important faptul că Rasova este o localitate mică, departe de „lumea dezlănţuită” a teledemocraţiei. Ce este însă relevant e protestul unui primar PSD care trage un semnal de alarmă pe motiv că fondurile guvernamentale nu mai ajung şi la el. Şi iată cum, prin demisia unui ales local din propria ogradă, guvernarea Ponta dă noi dimensiuni ridicolului. Cum a fost posibil să se ajungă aici? Să fie nesimţirea, dezinteresul Centrului? Sau, poate, o direcţionare preferenţială a banului public? Şi dacă ar fi cea din urmă, pe ce criterii - altele decât cele politice -, căci primarul din Rasova este totuşi social democrat?!?
„Hipertrofia” amatorismului din actualul guvern începe să dea roade. Să fie acesta doar începutul? Urma-vor, oare, şi alte dezertări motivate de lipsa banilor? S-au săturat primarii social democraţi de deficienţele actualei guvernări, care mai mult „latră” decât rezolvă? Vor dea semne de lehamite şi primarii liberali? Îmi imaginez că nici ei nu se „bălăcesc” în cascade de bani.
Un primar dintr-o comună de la capătul lumii, dintr-un colţ al judeţului Constanţa face un pas înapoi. Un caz unic în România, cel puţin în actuala guvernare. Renunţă la un mandat câştigat cu 85% pentru că oamenii lui nu-i (mai) dau fonduri. Cu cine-or ţine ăştia care guvernează acum, dacă nici măcar pe trimişii lor în teritoriu nu-i mai susţin? Pe semne că dincolo de interesul strict personal şi de propriul buzunar nu mai există nimic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șase primari din județul Constanța vor candida din partea PSD la alegerile din 9 iunie!

03 Mar 2024 2177

Averea și interesele lui Mihalache Neamțu, primarul comunei Rasova, din județul Constanța (DOCUMENTE)

04 Sep 2023 1715

Acțiune de Audit a Camerei de Conturi Constanța la UATC Rasova. Care au fost principalele constatări (DOCUMENT)

14 May 2022 2477

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat Fostul primar al comunei Rasova, Mihalache Neamţu, a pierdut procesul cu ANI

03 Dec 2014 2611

Potrivit numărătorii paralele Dorel Alexandru este noul primar al comunei Rasova

25 May 2014 3025