Om vedea, a zis orbul. Povestea ibovnicei de la Cotroceni

corina_samoila.jpgCând scriu aceste rânduri vorbeşte Crin Antonescu. Interimarul. Mai e interimar? Cred că nici la ora la care citiţi aceste rânduri nu ştiţi cu certitudine cine conduce ţara asta. Nu m-ar mira să fie aşa. Nu ne mai oferă nimeni certitudini. Nu mai avem garanţii. Doar promisiuni, decizii înjumătăţite, portiţe de scăpare sau de atacare. Văd pe Facebook instigări la ieşit în stradă, aud că CCR a anulat revoluţia, că suntem violaţi, că suntem nedreptăţiţi, că minoritatea a învins majoritatea... şi aşa mai departe. MI-E SCÂRBĂ! Nu-l ascult pe Crin Antonescu. Vorbeşte cu disperare, simt din tonul vocii lui. Încrâncenarea disperată a perdantului? Cum s-o chema...?!? Televizorul din camera alăturată îl transmite pe interimar. Prefer muzica. Măcar pe aia o aleg eu.

Capitolul „revoluţie" l-am mai discutat şi mi se pare cea mai mare nedreptate şi murdărire a memoriei unor tineri. Noi, acum, în 2012, ştim cu siguranţă ce s-a întâmplat în 89? Ne-am lămurit, avem o viziune clară, o dovadă a ceea ce a fost în afară de lacrimilor unor părinţi şi iubite, ale unei naţiuni? Ştim dacă a fost revoluţie sau lovitură de stat, suntem siguri că cele două sunt sinonime, băgăm mâna în foc că nu am fost manipulaţi? Să-l văd eu p-ăla care se bate cu pumnul în piept că este deţinătorul adevărului absolut!

Mă aşteptam ca Victor Ponta să facă primele declaraţii. Dar, nu, a ieşit istericul Antonescu, ca o amantă care bălăcăreşte soţia făcând-o curvă pentru că se culcă cu bărbatul său. Aşa îl văd pe Crin Antonescu. Nu interimar, ci abuziv pe post, ca romii care ocupă fără autorizaţie casele seculare ale Peninsulei constănţene.

Crin, aşa cum am mai zis, ca o ibovnică geloasă, nu avea dreptul să spună nimic. Ponta, poate. Dar, nu, premierul a aşteptat, a analizat până să dea vreo declaraţie. Nu-l voi asculta nici pe el, aşa cum nu mă interesează nici ce va spune Băsescu. Vreau doar să se calmeze, să primim măcar o garanţie, să avem cel puţin o certitudine.

Eu prevăd atât: acum începe să moară USL-ul. Din nu ştiu ce motive, Victor Ponta este domolit. Cineva a reuşit să facă asta. a vorbit despre coabitare, nu s-a pripit în declaraţii, pare mai chibzuit şi gata să renunţe. Crin a dat de gustul Cotroceniului, liberalii lui vorbesc despre o nouă suspendare. Antonescu nu va renunţa. Intervin sincopele în „relaţia" USL-istă, nu se vor mai înţelege, unul va dori mai mult, celălalt nimic. Dragostea nu va dura trei ani, divorţul va fi iminent. Om vedea, a zis orbul.

PS: Să ne fie ruşine pentru că am ajuns să comparăm mizeria asta cu revoluţia. Măcar, pe vremea aia, românii erau mai naivi, mai neiniţiaţi, mai puţin... curviţi, cum se spune. Atunci nu au ieşit în stradă la îndemn, ci din convingere. Să nu ne comparăm. Ar însemna să asemuim o fecioară cu o tiristă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 631

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1143

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 656

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 801

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 342

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 448

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța Magistratul Iulia Opariuc Dan, aleasă președinte BEJ și magistratul Traian Iancu Laurențiu, locțiitor

15 Apr 2024 1126

Alegeri electorale 2024 - Tribunalul Constanta UPDATE. Azi are loc ședința de desemnare, prin tragere la sorti, a președinților Birourilor Electorale de Circumscripție și locțiitorilor acestora

15 Apr 2024 1469

MAEComunicat de presă Participarea secretarului de stat Traian Hristea la aniversarea a 10 ani a Oficiului Consiliului Europei în domeniul criminalității informatice

15 Apr 2024 250

Acțiunea Blocada în județul Constanța! Doi bărbați, prinși cu substanțe interzise asupra lor la Valu lui Traian

14 Apr 2024 467

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 419

Canalele Navigabile Constanța Cine va monta noua bariera de la Ecluza Cernavodă?

11 Apr 2024 439

Agenții și principalii operatori din portul Constanța au fost prezenți la Viena, la evenimentul „Navigând de la Portul Constanța spre Portul Linz”

10 Apr 2024 510

MAEConsultări politico-diplomatice ale secretarului de stat Traian Hristea cu vice-ministrul pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională italian, Edmondo Cirielli

10 Apr 2024 263

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 574