PDL şi candidatul de import vor face poc!

lavinia_bun.jpgCu un an înaintea localelor, politicienii constănţeni lasă impresia că se căznesc să găsească cele mai bune soluţii pentru alegerile locale. Dacă pentru liberali, aflaţi într-o alianţă politică contra naturii, candidatul indiferent dacă va exista sau nu, nu va avea mai mult decât un rol de figurant, iar pentru PSD, Radu Mazăre rămâne încă singura variantă oficială, PDL are, din nou, mari probleme, să se poziţioneze la start şi să identifice o soluţie acătării.

Doar Gigi Chiru încă mai ia de bună afirmaţia Elenei Udrea, care recomanda ca aceia care câştigă alegerile interne să-şi asume responsabilitatea candidaturii, în timp ce organizaţia municipală ar spune că, în acest moment, constănţeanul îşi doreşte un profil de candidat, inexistent în acest moment în partid. Adică: un kamikaze cu gabarit, care să se ia la trântă cu zmeul social-democrat.

Constanţa, un oraş dinamic din punct de vedere economic, un centru universitar destul important dar, în acelaşi timp, doldora de pensionari, cu mii de oameni care au lucrat în industria aflată la pământ şi care nu îşi mai găsesc un loc în societate, cu o elită intelectuală de centru-dreapta, dar şi cu un număr mare de oameni fără locuri de muncă este din nou la mâna hazardului. Şi noua lege electorală, cu alegerea primarului din primul tur de scrutin, zău, că nu are nicio legătură. Legea poate ajuta acolo unde există un minim interes. Ce preşedinte de organizaţie e cel care se recunoaşte, din start, înfrânt şi aşteaptă ca alţii să ia decizii pentru el?

Pentru ce atâta luptă la municipiu, când singura dvs. preocupare în campanie va fi afişajul stradal? Pentru că, dacă nu ai candidat, nu poţi avea nici pretenţii. Doamna Stavrositu, de ce vă bateţi joc de constănţeni? Nu cumva, cu prea mare uşurinţă, se acreditează ideea că, în procent de peste 99%, candidatul va fi desemnat de Bucureşti, aşa cum s-a întâmplat şi în 2008?! Chiar aveţi impresia că un candidat ales de la 225 de km va fi gustul electoratului constănţean? Despre ce gabarit vorbim? Şi senatorul Onaca a fost un om cu „gabarit" şi nu a reuşit să facă decât două-trei valuri şi să se umple de penibil!

Nu ştiu în ce măsură Anca Boagiu va satisface gusturile constănţenilor sătui până în gât de personalităţi care au făcut ochi pe la noi şi au uitat repede de unde au plecat! Pentru ca o administraţie locală să fie eficientă, licitaţiile pe care aceasta le organizează trebuie să fie transparente şi să nu existe, aşa cum se întâmplă astăzi, la Constanţa, un câştigător stabilit cu mult înainte de întocmirea caietului de sarcini. În al doilea rând, este absolut necesar ca aceia care lucrează în administraţia publică locală să nu îi fie subordonaţi politic primarului şi numirea lor să nu depindă de relaţia pe care o au în partid cu respectivul primar. Odată ce aceste două condiţii vor fi întrunite, administraţia va deveni cu siguranţă una eficientă pentru constănţeni. Va face asta Boagiu sau orice alt paraşutat de la centru?

Dincolo de discuţii sterile şi de săgeţi aruncate în dreapta sau stânga, e cazul să vă aplecaţi mai serios asupra responsabilităţii pe care v-aţi asumat-o atunci când aţi semnat pactul cu diavolul şi aţi devenit politicieni. O altfel de atitudine în politică nu înseamnă să te ştergi la fund de responsabilitate. Daţi oraşului o şansă, declaraţiile politice sunt pentru televiziuni şi conferinţe de presă. Prin lipsa de atitudine, nu faceţi altceva decât să distrugeţi, alături de Mazăre, exact ceea ce oriunde în lume asta ar scoate omul la vot: tradiţia, simbolurile urbei, spiritul locului. Lipsit de interfaţă simbolică specifică, orice oraş este destinat anonimatului, deci dispare de pe hartă. Sincer, lăsaţi impresia că asta vă doriţi!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

popescu

07 Jul, 2011 10:27

cine este anca boagiu?tot un gen stavrositu nu avem nevoie de ele,ai dreptate lavinia,pdl este la ora actuala un nimic si nu este lasat sa se vigureze

eli

07 Jul, 2011 09:25

Organizatia municipala de la Constanta nu va fi condusa de doamna Stavrositu pentru ca oamenii nu prea mai vor sa auda de domnia sa, legat de candidat pus de la Bucuresti nu ar face decat sa-i creasca sansele lui Mazare pentru ca partidul s-ar scinda imediat si marea majoritate vor merge cu Independentul Chiru

Cine se mai ia dupa Stavrositu??

06 Jul, 2011 23:54

Constanta are candidat si acesta se numeste GIGI CHIRU......nu as vota impotriva lui Mazare decat pe acest Chiru restul povestiri de adormit copii...am vazut candidatii impusi de pe la Bucuresti de-a lungul timpului NU AU FACUT NIMIC la locale si nici nu va face nimeni din Bucuresti...lupta se da pe plan local nu din Bucuresti, langa cetatenii Constantei.

Savrositu LASA-NE

06 Jul, 2011 23:36

Sa se inteleaga bine de cand aceasta Stavrositu a aterizat in PDL parasutata din fostul PLD, partidul de la malul marii a avut parte numai de scandaluri. Stavrositei ii sugeram sa candideze pe la Calarasi daca vrea deoarece la Constanta nu o mai alege nimeni. In rest ori avem candidat de la Constanta adica cel anuntat Chiru Gigi Christian care ii poate face fatza lui Mazare ori poate sa candideze oricine ca tot Mazare o sa iasa, ne-am saturat de candidati impusi cu fortza din Bucuresti.

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2304

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2929

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3155

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3421

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4369

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4925

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4514

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2245

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5274

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2237

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3960

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3655

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 3024

Buletin de presa IPJ

05 May 2014 2925

Centrul natura Strategie tratament

26 Apr 2014 12555