Plecăm doar pentru a ne întoarce

Număram cuminți cum treceau clipele, săptămânile, lunile. Și tot așa până treceau anii și venea vremea să plecăm de acasă. Ce moment dorit, visat și așteptat! Ușa se deschidea și plecam. Șiroaie pe obrajii voștri își găseau loc, iar noi simțeam că suntem gata de orice! Munți, pregătiți-vă să vă mutăm din loc!
Și așa ușa se închidea. După ea eram noi, cu zâmbetul nostru ștrengăresc, cu rucsasul plin de vise care de care mai trăznite, cu cerul înainte și gândul ascuns că voi nu o să vă schimbați niciodată adresa. Eram gata de orice.
De am fi știut că habar n-aveam de nimic, dar ce noroc pe noi, că voi, voi ne-ați pregătit.

Ne-ați spus că lumea e rea și bună. Pe cea rea să nu o băgăm în seama, nu-i de noi, dar, dacă stă în puterile noastre să o schimbăm, atunci să ne agităm, să ne ridăm pentru ea. Dacă dăm de cei buni, să-i prețuim, să creștem odată cu ei.
Dacă credem într-o idee, să ne julim pentru ea! Da, să ne julim. Nu-i nimic, există tot felul de pansamente, spuneați. Să ne luăm la trântă cu îndoielile noastre și să fugim cu visele. Să râdem cu oameni buni. Și să înțelegem că acolo unde nu suntem doriți, nu e de zăbovit, e un semn să mergem mai departe.
Ne-ați spus să pășim atent și să deschidem ochii mari. În drumul nostru uneori o să dăm de pietre, să avem grijă să nu ne împiedicăm. Alteori o să dăm de gumă de mestecat, să nu ni se lipească de piele. Rareori, spuneați, o să dăm de flori, mare grijă să nu le călcăm.

Spuneați că e important să înțelegem. Cine suntem. Ce vrem, ce nu vrem. Când, cum, cu cine. Să ne întrebăm mereu. Să nu ne mințim pe noi. Pentru că atunci, atunci se duce naibii tot.
Ne-ați spus că e posibil să pierdem totul într-o secundă, noi râdeam. Că relații care păreau perfecte or să se ducă, noi dădeam dezaprobator din cap. Că uneori o să facem lucruri pe care nu le dorim, noi, noi ziceam că nu. Ce să știm...
Să vorbim! Să punem cuvinte în propoziții. Să mărturisim, să dăruim, să construim castele și să nu ne supărăm când sunt distruse de alții.
De câte ori ne-am certat cu voi... Uși au fost trântite. Cuvinte aruncate, unele sunt acum uitate, altele... Păstram mult supărarea. Până ne trecea. Apoi vă căutam cu privirea. Refuzam mereu să vă dăm dreptate. Știam noi mai bine, așa ne ziceam. Am și plâns cu voi, dar nu ne place să recunoaștem.
Să alergăm, spuneați mereu. Să alergăm până găsim locul. Care? vă întrebam. Locul! Acolo, în părticica aia, unde inima bate tare.
Acum au trecut clipe, săptămâni și luni. Ne bate inima tare. Suntem în fața ușii care știm că se va deschide mereu. În spatele ei vor fi mereu ochii ăia care știu, ochii care ne-au învățat, ochii care ne iubesc și ne vor iubi chiar și după... La mulți ani, mama!
 
Rodica MITU, studentă anul II Jurnalism, Universitatea „Andrei Şaguna”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 360

Județul Constanța Halucinant - Două femei, amenințate și bătute de fostul concubin! Acesta ar fi încălcat ordinul de protecție (VIDEO)

25 Apr 2024 652

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 382

Doi copii din Cernavodă au fugit de acasă pentru a se plimba singuri din municipiul Constanța! Mama minorilor, sancționată de polițiști

21 Apr 2024 675

Magdalena, născută la Constanța, își caută familia biologică. „Emoțiile mă copleșesc”

21 Apr 2024 591

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Mama Robertei, tânăra ucisă la 2 Mai, face declarații- „Sperăm că se va face dreptate” (VIDEO)

18 Apr 2024 512

Mangalia Bărbat reținut pentru că nu a respectat ordinul de protecție! Nu avea voie să se apropie de mama sa

17 Apr 2024 508

Nadia Comăneci, întâlnire cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța. „O zi fericită alături de Nadia“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 527

Ce cadouri se pot face sărbătoriților de Florii?

13 Apr 2024 498

UPDATE Accident naval, pe brațul Chilia, județul Tulcea. Patru victime, din care un minor (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1071

O mamă cu trei copii a ajuns în stare gravă la spital. Cauza - consumul de pește congelat

08 Apr 2024 808

Licitații publice CJC O companie din Craiova va promova „Departamentul Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța“

06 Apr 2024 639

ISU BihorDoi copilași, blocați în mașină, salvați de pompierii orădeni

26 Mar 2024 317

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 2869

Calendar ortodox pentru 23 martie 2024. Iată ce sărbătoare este astăzi

23 Mar 2024 3910