Primarul Constanţei vrea mai multă iarbă

Primarul municipiului Constanţa s-a întâlnit, azi-dimineaţă, cu nouă persoane pe care le-a primit în audienţă. Nu, nu pe treptele Primăriei, ci în camera special amenajată pentru această procedură. Şi nu, oamenii ăştia, amărâţii ăştia, nu l-au aşteptat pe şeful administraţiei locale în ger, timp de două, trei ore.
Ulterior, primarul Constanţei a susţinut o conferinţă de presă pe care o anunţase, de altfel, de ieri. O conferinţă în care nu s-a auzit niciun „bă, Luşcă!” (sau Muşcă, nici nu contează, de fapt) şi niciun apelativ adresat vreunui viceprimar tocmai bun de băşcălie ori de câte ori se dă semnalul. Primarul nu era îmbrăcat în cămaşă roz croită la comandă, „asortată” la un sacou verde praz, cu buline mov şi dungi liliachii. Nu avea pantaloni slim cut cu bretele gri. Nu era încălţat cu botine roşii, şi alea executate la comandă, după... talpa şi asemănarea sa. Şi nici nu purta şosete turquoise, cu buline galben semafor. A răspuns politicos tuturor întrebărilor presei, fără glume deplasate şi fără a da semne de vizibilă enervare. N-a acuzat niciun „slugoi”, nicio execuţie, niciun dosar politic.
După conferinţa de presă, şeful municipalităţii constănţene a luat pulsul lucrărilor din Parcul Tăbăcărie. Cum stă Constanţa cu spaţiul verde? E suficient? Nu cumva e cam puţin, cam ciuntit, cam neglijat? În cazul ăsta, să mai plantăm nişte pomi, nişte flori, nişte... iarbă. Prea s-au înălţat mastodonţii ăştia din beton peste tot, sfidând bunul simţ, dar şi pe cel estetic. Prea ne-am bătut joc, nu-i aşa?!? Aşa o fi...
După-amiază, a fost, în sfârşit, semnat contractul prin care, printr-un parteneriat public-privat, Cazinoul din Constanţa va fi reabilitat. Astfel, clădirea emblematică a oraşului, inaugurată în 1911 şi uitată prea mult de administraţiile locale care s-au succedat, va fi salvată de la ruină, de la uitare. Singura clădire în stil Art Nouveau din Constanţa, edificiu care se regăseşte pe lista monumentelor de interes naţional, nu se va mai degrada văzând cu ochii, de la o zi la alta, şi nu va mai fi „palat” pentru pescăruşi morţi şi şobolani, dar nici decor ca-n filmele lui Hitchcock pentru tinerii căsătoriţi.
Seara, primarul n-a fost de găsit. În niciun club, culmea! Nici măcar în compania vreunei cohorte de fete-n chiloţi, modest (spre deloc) mobilate intelectual. Nu l-am văzut pe nicio scenă, costumat în cine ştie ce „suliţar”, în cine ştie ce rege (fie el Regele Soare sau vreun rege babilonian, african etc), în bufon al regelui şi aşa mai departe. Nici pe carul alegoric n-a fost zărit, trecând în paradă prin staţiunea Mamaia, îmbrăcat ca un militar, ca un ţar, ca un aviator sau ca un spartan.
Primarul ăsta e plictisitor. E un om liniştit, care fuge de excentricităţi, de gesturi şi acţiuni deplasate. E, poate, primar în Constanţa anului 2016.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

elena

09 Sep, 2013 08:51

CARE IARBA,NICI LA CAZINO MAMAIA,UNDE SE DESTRABALEAZA TOATE FUFELE SI VIPURILE TV. IARBA SI GAZONUL DIN CONSTANTA ESTE DISPARUTA,NISIPUL PLAJEI MAMAIA ESTE PLIN CU MOLOZUL DE LA CONSTRUCTIILE CARE AU DISTRUS TOT FARMECUL ACESTEI STATIUNI.TROTUARELE CONSTANTEI,PLINE DE MASINI STATIONATE,PIETONII,FEMEI CU COPII SI CARUCIOARE,MERG IN BATAIA MASINILOR CU VITEZA.

Constantin Baluta

26 Aug, 2013 16:41

Excelent articol,foarte bine scris! Paralela nu suporta comparatie!Felicitari,Ada Codau!

eu

20 Aug, 2013 14:15

daca vrea spatii verzi de ce apar blocuri pe spatiile verzi deja existente?

nica

20 Aug, 2013 12:09

Daca lasati algele sa "invadeze" cele peste 100 de hectare de NISIP din Mamaia (de exemplu) ,problema-i ca si rezolvata ......

mihai ilas

19 Aug, 2013 23:27

intotdeauna am apreciat un science fiction cinstit.bravo!

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 180

Termoficare Constanța Revine apa caldă în municipiu!

19 Apr 2024 366

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL

18 Apr 2024 448

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 3397

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 469

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 1843

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 2059

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 941

LIVE TEXT - Constanța Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 751

Un primar din România a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale

16 Apr 2024 767

Justiție Constanța Comuna Mereni la judecată cu un fost primar pentru răspundere patrimonială. Stadiul dosarului

16 Apr 2024 1030

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 580

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3760

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 512

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 502