Româneşti Finală la tenis şi control la chiloţi în curtea şcolii

Fiind campanie electorală, auzim tot mai des sintagme precum „mândri că suntem români”. Ori, la polul opus, „ruşine că suntem ...”, iar aici probabil se încadrează, cel mai sigur, tot cuvântul „români”. Iar pentru că România este de fapt adevărata ţară a tuturor posibilităţilor, iată cum avem exemple recente care să satisfacă ambele sentimente, fie că vorbim despre mândrie, fie că vorbim despre ruşine.
 
În week-end, două ştiri făceau senzaţie sau, mai bine zis, ar fi trebuit să poată face senzaţie dacă nu ar fi fost sufocate de fluxul informaţional legat de vieţile politicienilor.Prima dintre cele două ştiri, din categoria „mândri că suntem români”, se referea la calificarea Simonei Halep, din Constanţa, în finala turneului de la Madrid, performanţă cu adevărat spectaculoasă, menită să ne aducă zâmbetul pe buze şi mândria în inimi că totuşi sunt şi români care ne fac cinste. Însă, la capătul opus, o altă ştire „umbrea” sau, poate mai corect spus, „întina” sentimentul naţional: adjuncta unei şcoli din Satu Mare le-a scos în curtea instituţiei pe fetiţele din clasele V-VIII şi le-a supus unei inedite percheziţii corporale... la chiloţi! Motivul invocat de distinsul cadru didactic pentru acest gest nemaiîntâlnit ar fi fost, potrivit presei centrale, că o pereche de chiloţi fusese descoperită de femeia de serviciu într-un grup sanitar, iar directorul adjunct, convins că una dintre fetele din clasele gimnaziale a făcut sex, a vrut să vadă cine nu mai are lenjeria intimă. Ulterior, s-a stabilit că una dintre fetiţele astfel percheziţionate ar fi recunoscut, cu ochii în lacrimi, că ar fi lăsat lenjeria intimă în baie din cu totul alte motive, care nu aveau nicio legătură cu întreţinerea raporturilor sexuale. Chiar şi aşa, indiferent de motivul invocat, acest gest al unui cadru didactic trebuie încadrat automat la categoria „ruşine că suntem români”. Iată, aşadar, cum nu trebuie să emigrăm în Statele Unite pentru a vedea ce înseamnă ţara tuturor posibilităţilor: o trăim pe pielea noastră - un loc în care oamenii, în egală măsură, ne pot face în acelaşi timp şi mândri, dar şi ruşinaţi că suntem români.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-NăsăudFinala Campionatului de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne.

09 Apr 2024 260

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 904

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 635

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 775

Tenis de masă CSM Constanța susține vineri, 2 februarie 2024, returul cu ALCL TT Grand-Quevilly (VIDEO)

02 Feb 2024 944

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 989

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 886

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 909

Tenis de masă CSM Constanța s-a calificat în sferturile ETTU EuroCup Women

16 Nov 2023 840

Tenis Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului Transylvania Open (WTA 250)

21 Oct 2023 795

Tenis Ana Bogdan s-a calificat în finala turneului WTA 125 de la Parma (Italia)

22 Sep 2023 828

România, vicecampioană europeană la tenis de masă. „Ne-au oferit noi momente de mândrie“

17 Sep 2023 1311

Tenis de masă Echipa feminină a României, aur la Jocurile Europene. „Fetele au scris istorie!“

01 Jul 2023 1612

Sorana Cîrstea a câştigat turneul WTA 125 de la Reus (Spania)

07 May 2023 1113

Constanța Bianca Mei-Roșu respectă tradiția. Din nou campioană europeană la dublu feminin. Povestea aparte a titlului de la Sarajevo

15 Apr 2023 1776