Tenisul e viaţa ei

Constănţeanca Simona Halep continuă să uimească tenisul mondial şi să doboare record după record. De săptămâna viitoare, va urca pe locul 4 în clasamentul mondial, o performanţă extraordinară pentru o tânără de numai 22 de ani, care face cinste României.

Aflată într-o ascensiune uimitoare, Simona a realizat într-un an cât alţii în zece. A câştigat turneu după turneu, şapte la număr (pe toate suprafeţele de joc), a învins jucătoare redutabile, şi-a îmbunătăţit recordurile de la marile întreceri, unde a început să aibă parcursuri din ce în ce mai lungi. A devenit un idol, un model. Copiii vor să fie ca Simona Halep, să-i semene pe teren. Aspiranţii la gloria frumoasei eroine trebuie să ştie însă că drumul pe care l-a străbătut tenismena până acum este unul lung şi anevoios, pe care puţini reuşesc să-l străbată. Talentul nu-i de ajuns. Este nevoie şi de ambiţie, sacrificii şi renunţări. Plus de ajutor din jur, financiar în primul rând, mai ales într-un sport costisitor precum tenisul.
Nu-i uşor să rezişti tentaţiilor vârstei, să nu ai viaţă personală şi să respecţi la secundă, zi de zi, un program riguros. Această teorie a performanţei e veche de când lumea şi pământul, toţi sportivii o cunosc pe de rost, însă puţini ştiu şi pot să o şi pună în practică. Tăria de caracter de a se situa pe sine pe planul doi, în favoarea performanţei, marchează diferenţa dintre un campion şi un sportiv bun. Iar Simona Halep face parte din categoria celor aleşi. Practic, tenisul e viaţa ei. Şi nu e doar o lozincă prăfuită, ci purul adevăr. Toate deciziile le-a luat în favoarea tenisului. Inclusiv hotărârea de a recurge la operaţia de micşorare a sânilor. Se vede că Simona trăieşte prin tenis şi se bucură de el şi de ce i se întâmplă în aceste momente. Iar tenisul a răsplătit-o din plin. A ajuns la un nivel inaccesibil multor sportivi, pentru că a ştiut să pună o măsură în toate şi nu a dat înapoi. Aerul tare al înălţimilor nu i-a produs ameţeli, ci i-a făcut mult bine. A întărit-o în primul rând moral, i-a dat încrederea că poate depăşi bariere.
Având în faţă exemplul Simonei Halep, gândul m-a dus la o altă sportivă constănţeană, extrem de promiţătoare, de cinci ori campioană europeană şi multiplă campioană naţională. Şi ea avea în faţă un viitor strălucit, dar, şocant şi de neînţeles, la numai 16 ani, a decis să renunţe şi să se întoarcă de la Constanţa acasă, într-o localitate oarecare din judeţ, preferând traiul din sânul familiei şi al prietenilor unui regim de pregătire care a dus-o la mari realizări, dar cu care nu a reuşit să se împrietenească. Simona Halep e făcută însă dintr-un alt aluat. Are o personalitate mult mai pronunţată, iar pe zi ce trece devine tot mai puternică. În ultimul timp, şi-a respectat statutul de favorită, nu le dă prea multe şanse adversarelor, iar puterea de luptă şi agresivitatea sa de pe teren au devenit proverbiale. În plus, din fiecare victorie şi înfrângere a învăţat câte ceva. Se spune că e uşor să ajungi în vârf, însă infinit mai greu e să te menţii acolo. Simona nu numai că a rămas între titani, dar a şi urcat, constant. Serena Williams, Li Na, Radwanska, Azarenka, Halep. Ce frumos sună!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1464

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 679

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4017

Tenis de masă Cristian Chirița, de la CSM Constanța, medaliat cu aur la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 559

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 631

Tenis de masă Faza județeană Constanța a ONSS și-a desemnat câștigătorii, dintre liceeni (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 524

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 879

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1325

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 956

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 776

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 558

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, trei medalii în Bulgaria, la WTT Youth Contender Panagyurishte 2024 (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 653

Primăria Constanța Autorizație de construire pentru restaurarea monumentului istoric de for public „Jucătoare de tenis”

12 Mar 2024 473

Primăria Constanța Un nou spațiu urban, în curs de amenajare în cartierul Tomis Nord

11 Mar 2024 786