Trenul prostiei

1190144878.jpg

Imaginati-va ca plecati cu trenul din Constanta. Si ca, pe la jumatatea drumului, vi se spune "sorry, da' va lasam in camp. Cursa voastra s-a anulat!".

Misto imagine, nu? Pai cam asta au patit niste nefericiti pe 16 septembrie, atunci cand s-au hotarat (nefasta clipa) sa plece cu personalul, de la mal de mare catre Capitala. Au ales trenul 13960. Bun. De aici toate pareau in regula. Numai ca, pe la Fetesti, calatorii au fost anuntati ca trenul in care se aflau, fusese anulat. Adica, plecati voi frumusel din Constanta, mergeti pana la Fetesti, si acolo... teapa. Nu mai puteti continua. Si totul a fost pus in carca unei "comunicari defectuoase in ceea ce priveste circulatia trenului 13960, transmisa de CNCF CFR SA catre CFR Calatori SA". Credeti ca a interesat pe cineva motivatia data de vinovati? Sincera sa fiu, daca mi se intampla mie, ma durea fix in cot si n-as fi plecat urechea la nicio explicatie. Pai, pe bune. Serios acum. Dupa ce ca CFR-ul ofera serviciile pe care le ofera, la preturile astronomice pe care le stim cu totii, dupa ce ca, de la Bucuresti la Constanta sau invers faci, pe putin cinci ore, asta in cele mai fericite cazuri, si ca se mai intampla sa fi nevoit sa admiri cu orele cate un camp, pana se hotaraste trenul sa o ia din loc, spre destinatie, mai au si tupeul sa faca manevre de genul asta. Si, mai ales, mi se pare o jignire si mai mare explicatia care spune ca a fost o "comunicare defectuoasa". Daca ar comunica nasol si omul platitor de bilet cu tanti de la ghiseu si, in loc de 50 de lei i-ar da 50 de bani, cum s-ar simti mai marii ceferisti? In nici un caz bine. Auzind cele intamplate cu trenul anulat la jumatatea drumului, un cunoscut mi-a zis foarte indignat: "D-astea se intampla numai intr-o tara de prosti, cum este asta a noastra". Si eu cred ca omul spune asta pe buna dreptate. Statul roman prefera sa umple gusile celor cu microbuze, decat sa faca intr-un fel sa ofere servicii de calitate. OK, modernizam caile ferate, numai ca timpul de executie al lucrarii si modalitatea de a rezolva problema nu mi se par, sub niciun chip, salvatoare. Ba din contra! Cu frica de maxi-taxi-urile care fac ruta Constanta - Bucuresti si retur, oamenii tot aleg trocariciul pe patru roti decat vagoanele de tren. Chiar daca microbuzistii "alearga" ca nebunii, de nu stii cu siguranta daca vei ajunge teafar la destinatie, tot preferi sa faci trei ore si jumatate pana in buricul targului lui Bucur, decat sa te uite Dumnezeu in tren. Preturile nu difera prea mult, microbuzele nu au intarziere sau ore fixe de plecare, le gasesti mult mai repede decat ai brodi un tren si, plus de alta, te lasa prin apropierea locului unde vrei sa ajungi. Oricum, strategia Ministerului Transporturilor mi se pare total pe dinafara. Cum poti sa privezi populatia tocmai de un mijloc de transport atat de necesar? Cum crezi ca poti moderniza ceva, din moment ce castigurile scad, din cauza serviciilor vai de capul lor? Si, mai ales, cum te astepti sa nu te faca oamenii "prost", atunci cand nici macar sa... "comunici" nu esti in stare?

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 504

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 752

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 532

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 712

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 620

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 782

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1454

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 663

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 506

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 732

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1269

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 446

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1060

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1085

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 874