18 migranți sirieni au trecut ilegal frontiera de stat a României

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă- Sectorul Poliţiei de Frontieră Negru Vodă au depistat 18 cetățeni sirieni, 14 adulţi şi patru minori, care au încercat să intre ilegal în ţara noastră, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

Pe data de 22 iulie, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, din Constanţa au observat un microbuz care venea dinspre Bulgaria şi se îndrepta cu viteza spre teritoriul ţării noastre.
 
În momentul opririi, poliţiştii de frontieră au indetificat 18 persoane de origine afro - asiatică, care nu posedau documente de identitate. Adulții au declarat că întreg grupul a plecat din Siria şi a stat în Istanbul, aproximativ 15 zile, iar în urmă cu trei zile au plătit unor călăuze, ale căror date de identitate nu le cunosc, suma de 700 dolari de persoană, cu scopul de a fi transportaţi clandestin până în Germania. Ulterior au ajuns în Bulgaria, în seara zilei de 21 iulie au fost urcaţi în autoutilitara în care au călătorit până în momentul depistării pe teritoriul României de către poliţiştii de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră, împreună cu procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României şi trafic de migranţi. În baza acordului româno - bulgar, cele 18 persoane au fost predate autorităţilor de frontieră din Bulgaria.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.