A cerut 10 milioane de euro Un fost luptător în rezistenţa anticomunistă, despăgubit de Consiliul Local Constanţa

Ion Ofiţeru, din municipiu, fost luptător în rezistenţa anticomunistă, beneficiar al Certificatului de Revoluţionar recunoscut cu merite deosebite în victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, a chemat la judecată autorităţile locale şi a câştigat, parţial. Bărbatul, locuitor al Campusului Social „Henri Coandă”, a cerut suma de 10 milioane de euro, cu titlul de daune morale, de la Consiliul Local al Municipiului Constanţa (CLM), dar şi de la Municipiul Constanta, prin primar.
 

Cererea lui Ion Ofiţeru a fost soluţionată de Tribunalul Bucureşti, care a obligat Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Municipiul Constanţa prin primar, să-i achite lui Ofiţeru suma de 5.000 de euro (echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii) cu titlul de daune morale. Mai mult decât atât, judecătorii din capitală au dispus ca CLM şi Municipiul Constanţa să-i atribuie lui Ion Ofiţeru o suprafaţă de 500 de metri pătraţi de teren în intravilan - pentru destinaţia de locuinţă, să îi vândă sau să îi închirieze reclamantului, cu prioritate, fără licitaţie, din fondul de stat, un spaţiu comercial sau de prestări servicii corespunzător, cu o suprafaţă utilă de până la 100 de metri pătraţi, inclusiv în indiviziune.

De asemenea, Consiliul Local al Municipiului Constanţa a mai avut ca variantă să-i concesioneze ori să-i închirieze cu prioritate, fără licitaţie, fostului luptător în rezistenţa anticomunistă o suprafaţa de teren de până la 100 de metri pătraţi din domeniul public, pentru construirea unui spaţiu comercial sau de prestări servicii. Nu în ultimul rând, autorităţile locale au fost puse să-i asigure lui Ofiţeru o locuinţă socială din fondul disponibil de locuinţe sociale, până la realizarea drepturilor mai sus precizate. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost menţinută de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, autorităţile locale i-au acordat fostului luptător în rezistenţa anticomunistă 5.000 de euro, un teren situat aproape de Cumpăna, precum şi un imobil amplasat pe strada Petru Rareş (naţionalizat), ocupat în prezent de alte persoane. Ion Ofiţerul a luat doar banii şi a refuzat să primească pământul şi casa. Bărbatul susţine că a depus o cerere în atenţia autorităţilor locale pentru a i se acorda teren şi imobil în alte zone din municipiu, însă până la acest moment nu a primit un răspuns.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.