A ieşit la pensie înainte de trimiterea în judecată Comisarul-şef Nicu Ion, un poliţist afacerist (documente)

Asociatul unic al SC Nikos Pharm Distribution SRL este Nicu Ion, care îndeplineşte şi funcţia de administrator
 
Comisarul-şef Ion Nicu, unul dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Poliţistul este acuzat de şantaj (partea vătămată fiind Diana Lilia Bandrabur, conform Tribunalului Constanţa, medic psihiatru), tentativă la efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii. Potrivit unor surse din sistem, comisarul-şef Nicu a ieşit din poliţie, prin pensionare, aproape de jumătatea lunii trecute. Comisarului-şef Nicu Ion a condus Poliţia din Hârşova, Biroul Control Intern şi Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa.
 
Potrivit DNA, „în luna iunie a anului 2012, inculpatul Ion Nicu, în calitatea de comisar şef de poliţie, a constrâns o persoană, medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, să întocmească reţete pentru medicamente compensate de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate pe care să le trimită farmaciilor aparţinând SC Venita Lau & Mar SRL (aparţinând unor apropiaţi ai inculpatului), urmând ca acestea să nu elibereze efectiv medicamentele, dar să deconteze reţetele de la buget”. „În baza unei înţelegeri, inculpatul urma să îşi însuşească o parte din sumele de bani obţinute de societatea comercială prin această modalitate. În luna martie a anului 2013, inculpatul Ion Nicu, comisar şef de poliţie, a angajat un avocat care a efectuat demersurile necesare înfiinţării SC Nikos Pharm Distribution SRL, căruia i-a plătit onorariul pentru munca depusă, a depus capitalul social al societăţii, a achitat taxele necesare înfiinţării, a încheiat mai multe acte juridice în numele firmei, iar ulterior a depus declaraţii la organele fiscale, toate cu scopul de a efectua activităţi lucrative prin intermediul societăţii arătate. La data de 7 mai 2013, inculpatul Ion Nicu a declarat, în mod mincinos, în cuprinsul declaraţiei de interese date în condiţiile legii, că nu este asociat sau administrator la vreo societate comercială, deşi întrunea ambele calităţi în cadrul SC Nikos Pharm Distribution SRL”, potrivit DNA. Conform declaraţiei de avere, document aferent anului 2013, comisarul-şef Ion Nicu are o parte dintr-un teren arabil în Dulgheru, în suprafaţă de 1,2 hectare, bun dobândit în 2013, şi o parte dintr-o casă de locuit, în suprafaţă de 97 de metri pătraţi.

Comisarul-şef are datorii de 20.000 de euro (cu scadenţa în anul 2027) şi conduce un automobil marca Toyota, auto fabricat în 2007. Ion Nicu a declarat un venit anual în valoare de cel mai probabil 53.000 (scris greu descifrabil). Asta în timp ce soţia, în calitatea de vânzător la o societate comercială, a luat 11.000 de lei. Potrivit propriilor consemnări, Ion Nicu nu are interese.
Societatea comercială Venita Lau & Mar SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, pe prelungirea Liliacului, se află în insolvenţă. În firmă, asociat figurează Laura Zadea, de 39 de ani, din Constanţa, care este şi administrator. Unitatea a avut ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare”. SC Nikos Pharm Distribution SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Călăraşi, numărul de ordine în Registrul Comerţului fiind atribuit în data de 15 martie 2013. Conform datelor oficiale, unitatea comercială se află în întrerupere temporară de activitate, din data 8 mai 2013 până la data 7 mai 2016. Asociatul unic al acestei firme este Nicu Ion, care îndeplineşte şi funcţia de administrator. Activitatea principală a SC Nikos Pharm Distribution SRL este „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 581

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 672

Schimbări în conducerea Gărzii de Coastă! Cine sunt cei împuterniciți la comanda instituției

27 Mar 2024 617

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1082

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 732

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 726

LIVE VIDEO-TEXT Conferință de presă USR Constanța. Stelian Ion și Președintele USR Mangalia abordează subiecte de interes public local

15 Feb 2024 731

Vor rămâne definitive? Propunerile PSD făcute la întâlnirea de la Năvodari Costin Răsăuțeanu la Primărie, Felix Stroe la Consiliul Județean Constanța

09 Feb 2024 1810

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța susținută de candidatul la Primăria Constanța, Stelian Ion (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 843

Fotoreportaj Se lucrează în zona Dacia, în municipiul Constanța (FOTO+VIDEO)

31 Jan 2024 974

Accident rutier cu două mașini implicate, în zona Victoria, Constanța (FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 2744

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța la prima conferință de presă din 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jan 2024 961

LIVE TEXT Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna prezintă bilanț în prezența primarului Mariana Gâju (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jan 2024 1102

Surse! Percheziții la China Mall, în Constanța și Ilfov! Polițiștii acuză - prejudiciu de peste 6.000.000 de lei! (FOTO+VIDEO)

27 Dec 2023 3829

LIVE VIDEO+TEXT Ion Dumitrache - „99% din actualii consilieri locali PSD nu se vor mai regăsi pe lista pentru Consiliul Local Municipal Constanța în 2024“ (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

21 Dec 2023 1935