Accident de muncă în largul Mării Negre

Un muncitor de origine siriană care a suferit, miercuri seară, un accident grav în Portul Constanţa a fost transferat, ieri, la un spital din capitală. Bărbatul ar fi trebuit să plece, ieri dimineaţă, cu elicopterul SMURD spre Bucureşti, însă vremea nefavorabilă a împiedicat decolarea aparatului de zbor.
 
Bărbatul a căzut de la înălţime, împreună cu un alt coleg. Ei efectuau lucrări de sudură la o navă aflată în reparaţii. A doua victimă a suferit răni uşoare, la o primă evaluare a medicilor, însă pacientul care a fost transportat în capitală este suspect de fracturi ale coloanei vertebrale.
 
Poliţiştii de la Serviciul Transporturi Maritime au fost sesizaţi, miercuri seară, despre faptul că, pe o navă care se afla în apele teritoriale ale României, a avut loc un accident de muncă. Anchetatorii au constatat faptul că doi bărbaţi care se aflau pe nava respectivă au căzut de la o înălţime de aproximativ zece metri. Poliţiştii au demarat verificări care vizează respectarea legislaţiei specifice de la nivel naţional şi internaţional.
 
Incidentul a avut loc în largul mării, pe o navă sub pavilion sirian. Cei doi muncitori sunt cetăţeni sirieni, iar ei efectuau lucrări de sudură pe timpul nopţii, cu nava aflată în marş. Din cauza accidentului, comandantul navei a decis să se întoarcă în Portul Constanţa, pentru ca muncitorii să poată primi îngrijiri medicale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.