Achitat ori condamnat? Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, îşi află astăzi sentinţa (rechizitoriu + referat propunere arestare)


 
Mihaela Vlăşceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, se va pronunţa azi în dosarul în care fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, este acuzat de tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave.
 
Oricare va fi decizia de azi, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa şi trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa în noiembrie 2014.
 
În cauză a mai fost trimis în judecată Mihai Corneliu Stănculescu, şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la acel moment, el fiind acuzat de tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave.
 
Mai departe, Renato Micu Cristea, angajat în cadrul SC Agrodec SRL Techirghiol şi prestator de servicii de administrare în domeniul sanitar către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, este bănuit de tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave, şi fals intelectual.
 
Viorela Androne, director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la data mediatizării cauzei, a fost trimisă în judecată pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave, şi fals intelectual. În sarcina lui Gheorghe Antohi, angajat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, s-au reţinut tentativa la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave, şi fals intelectual.
 
Carmela Endora Gherghina, la data presupuselor fapte consilier juridic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost suspectată de tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave, şi fals intelectual, iar Mioara Furnică, economist în cadrul Serviciului Achiziţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost acuzată de tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave, şi fals intelectual.
 
În prezent, Dănuţ Căpăţînă este cercetat, în stare de arest preventiv, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru luare de mită, în formă continuată. Căpăţînă a fost arestat preventiv de Florentina Ivăncioiu, din Tribunalul Bucureşti, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa.
 

Amintim că magistratul Tribunalului Constanţa învestit cu soluţionarea cauzei a amânat pronunţarea în dosar de cinci ori. Pe data de 7 iunie, instanţa stabilise pronunţarea pentru data de 22 iunie. Apoi, pronunţarea a mai fost amânată pentru: 7 iulie, 21 iulie, 5 august şi 11 august, când noul termen a fost stabilit pentru data de astăzi.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky, verdict în așteptare la Curtea de Apel Constanța! Deliberările au fost prelungite

26 Feb 2024 466

Final de proces în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

28 Jan 2024 659

Curtea de Apel Constanța, termen în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

08 Jan 2024 583

Justiție Constanța Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, amânat pentru la anul!

24 Nov 2023 707

Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, la Curtea de Apel Constanța! S-a fixat primul termen în apel

28 Jul 2023 1041

Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal pornit împotriva lui Dănuţ Căpăţînă și Sorin Strutinsky! (MINUTĂ)

22 Jun 2023 1594

Proces între Spitalul Județean Constanța și un fost manager pentru nouă milioane de lei. Dosarul, amânat

07 Jun 2023 1173

Fost manager al Spitalului Județean Constanța, chemat în judecată pentru circa nouă milioane de lei! Ce au decis judecătorii

12 May 2023 5338

DNA Constanța a cerut sesizarea Curții Europene de Justiție! Solicitare respinsă

25 Apr 2023 1280

DNA Dănuţ Căpăţînă, trimis în judecată alături de Sorin Strutinsky. Tribunalul Tulcea a fixat un nou termen

28 Jan 2023 2092

Dosarul în care Spitalul Județean Constanța și-a dat în judecată un fost manager, amânat pentru la anul! La mjiloc sunt circa 9 milioane de lei

03 Dec 2022 1974

Spitalul Județean și-a dat în judecată un fost manager, pentru aproximativ 9 milioane de lei! S-au admis obiecțiunile la expertiză!

14 Oct 2022 3756

Tribunalul Tulcea, un nou termen în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

08 Sep 2022 1533

Tribunalul Tulcea, un nou termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța

04 Jun 2022 1342

Fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa şi Sorin Strutinsky, trimişi în judecată de procurorii DNA. Dosarul, la Tulcea. Noul termen săptămâna viitoare

16 Mar 2022 1979