Achizitiile publice, discordia dintre Ambulanta si Omniasig Vienna

cap_3.jpg#În dosarul cu numărul 597/36/2010, înregistrat la Curtea de Apel Constanţa, în data de 27 aprilie a.c., având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa, în calitate de reclamant, a chemat „la bară" firma de asigurări SC Omniasig Vienna Insurance Group

Din cauza unei licitaţii contestate, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa nu a reuşit până la această oră să încheie poliţe de asigurare CASCO pentru cele 80 de ambulanţe, acesta fiind nevoit să amâne semnarea unui contract cu o firmă specializată.

Astfel, SC Omniasig Vienna Insurance Groupm,firma cu care iniţial trebuia să se încheie poliţa de asigurare CASCO, s-a adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. În adresa nr. 1000/31.03.2010, această firmă solicită anularea deciziei care favorizează firma Asigurare Românească Asirom Vienna Insurance Group, care a fost aleasă ofertantul câştigător al acordului-cadru având ca obiect „Servicii de asigurare auto CASCO".

ambulanta_2.jpgPlângere împotriva Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

Mai mult decât atât, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa a formulat o plângere în data de 15 aprilie împotriva Deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor nr. 1698/C5/15.04.2010, solicitând admiterea plângerii şi casarea Deciziei susmenţionate, în sensul respingerii contestaţiei formulate de SC Omniasig Vienna Insurance Group SA ca nefondată şi continuării procedurii de achiziţie publică.

În plângere se arată că, la data de 15 martie, la sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, s-a desfăşurat procedura de „licitaţie deschisă" pentru atribuirea acordului-cadru de prestări servicii de asigurări auto CASCO, criteriul de atribuire fiind „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". În urma evaluării acestei oferte, Comisia de evaluare din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa a stabilit că oferta câştigătoare este cea a SC Asigurare Românească Asirom Vienna Insurance Group, în sensul că acest operator economic a respectat toate condiţiile prezentate în documentaţia de atribuire şi, conform criteriului de atribuire, „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic a obţinut ponderea cea mai mare, respectiv 90,80%".

„Considerăm că, în mod eronat, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţia formulată de SC Omniasig Vienna Insurance Group pe motiv că nu s-au anexat copii ale convenţiilor solicitate, încheiate cu unităţile service din Constanţa. În propunerea tehnică a ofertantului desemnat ca fiind câştigător, acesta a prezentat lista reprezentanţelor auto ale mărcilor de autosanitare, asigurându-ne prin Declaraţia pe propria răspundere că au încheiat şi convenţiile de colaborare cu service-urile din tabelul anexat", ne-a declarat Florenţa Hariton, directorul economic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

În plângerea formulată de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa se arată că un alt motiv pentru continuarea procedurii de achiziţie publică a fost acela că, în cadrul ofertei prezentate de SC Asigurare Românească Asirom Vienna Insurance Group este ataşat tabelul cu 20 de unităţi service din judeţul Constanţa. În realitate, din totalul celor 369 de unităţi service existente în judeţul Constanţa în documentaţie se regăsesc 29. „Între cele 20 de unităţi service din Constanţa se află şi reprezentanţele auto ale mărcilor de autosanitare Mercedes, Fiat, Ford, Iveco şi Volkswagen, astfel încât considerăm că au îndeplinit condiţia de la punctul 8 din caietul de sarcini", explică directorul economic.

În altă ordine de idei, în raport de cele prezentate în plângere, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa solicită admiterea plângerii şi casarea Deciziei nr. 1698/C5/1790 din data de 15.04.2010, în sensul respingerii contestaţiei formulate de SC Omniasig Vienna Insurance Group ca nefondată şi continuarea procedurii de achiziţie publică.

Pentru a afla şi părerea celor de la SC Omniasig Vienna Insurance Group, i-am contactat telefonic. „Prin Caietul de Sarcini, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa a impus anumite reguli minime de participare în ceea ce priveşte convenţiile cu unităţile service care vor repara ambulanţele. Omniasig a respectat întocmai prevederile Caietului de Sarcini şi a ofertat în consecinţă. Admiterea contestaţiei Omniasig de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor arată ceea ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa ar trebui să decidă, şi anume că ofertele care nu au respectat caietul de sarcini trebuie declarate neconforme, potrivit legii, iar contractul trebuie atribuit primei societăţi care a respectat condiţiile caietului de sarcini şi a avut cea mai bună ofertă din punct de vedere economic", ne-a declarat Mădălina Constantin, PR Manager.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ana Hotels Europa Eforie își redeschide porțile, după un proces de modernizare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 215

Judecătoria Constanța a anulat acțiunea deschisă de Asociația Composesorală Borșa! Taxa de timbru pentru proces era de circa 475.000 de euro (MINUTA)

28 Mar 2024 423

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 662

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 853

3 ani de închisoare cu suspendare pentru Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

27 Mar 2024 586

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 631

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 484

Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, proces la Constanța cu inspectorii de integritate

27 Mar 2024 414

Decizie definitivă în procesul dintre o firmă din Constanța și Consiliul Local al orașului Eforie

27 Mar 2024 349

Curtea de Apel Constanța sesizează Curtea Constituțională într-un dosar deschis deschis municipalității de un investitor imobiliar din oraș (MINUTA)

26 Mar 2024 601

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, așteptat mâine la Tribunalul Constanța

26 Mar 2024 450

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1061

O firmă din Constanța dă în judecată Consiliul Local și Unitatea Administrativ Teritorială Limanu. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

25 Mar 2024 503

Justiție Constanța Soluție definitivă în procesul dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea și două firme

25 Mar 2024 540

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 737