Acte false şi activităţi ilegale în Portul Constanţa 19 persoane juridice şi fizice, cercetate într-un mega-dosar

Dosar cu „greutate“ la Parchetul Tribunalului Constanţa! Oamenii legii au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, care acţiona în Portul Constanţa. În acest context, ieri, poliţiştii au anunţat că s-a început urmărirea penală in personam, respectiv in rem, faţă de opt persoane juridice şi 11 persoane fizice (opt cetăţeni egipteni, un sirian, un irakian şi un român), suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală şi siguranţa navigaţiei.
 
Conform datelor de la acest moment, „gruparea infracţională desfăşura pe teritoriul României operaţiuni comerciale cu material lemnos prin folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală, având ca scop transportarea, cu ajutorul a două nave, a unor cantităţi mari de cherestea din Portul Constanţa în oraşul Damietta din Egipt, obţinându-se astfel un câştig substanţial“. „De asemenea, cu acordul comandanţilor celor două nave, se pare că persoanele implicate în cele două dosare penale încărcau marfă peste nivelul de siguranţă al navei, fiind posibilă pierderea unei mari încărcături pe o mare agitată, ceea ce punea în pericol siguranţa navigaţiei“, se mai arată în documentele oficiale ale oamenilor legii.

În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de „folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă“, „omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate“, „dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni“, „constituirea unui grup infracţional organizat“ şi „plasarea pe o navă a unei încărcături de natură să pună în pericol siguranţa navigaţiei“. Pentru continuarea cercetărilor în cele două lucrări penale instrumentate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, anchetatorii au dispus sechestrul asigurător asupra unei nave comerciale, sub pavilion Belize, precum şi a mărfurilor transportate de aceasta, iar cealaltă navă, sub pavilion Republica Moldova, a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Surse apropiate anchetatorilor susţin că lemnul ar fi fost cărat  cu ajutorul navelor Joy Brothers şi Ima. Cele două vapoare şi nu sunt străine magistraţilor constănţeni. Pe data de 13 noiembrie, tribunalul Constanţa a respins, ca nefondată, o contestaţia formulată de suspectele contestatoare SC Green Forest Import Export SRL Bucureşti şi SC Ever Green Grup SRL Bucureşti, împotriva Ordonanţei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dosar nr. 1906/P/2014 din data de 5 noiembrie. Tot atunci, Tribunalul a admis, ca întemeiată, contestaţia formulată de suspecta contestatoare SC Marlex Shipping CO împotriva Ordonanţei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dosar nr. 1906/P/2014 din data de 05.11.2014. Pe cale de consecinţă, judecătorii au dispus ridicarea măsurii sechestrului judiciar instituit asupra M/V Joy Brothers aparţinând armatorului SC Marlex Shipping CO.

Green Forest Import Export

Green Forest Import Export SRL are sediul social în Bucureşti, Sectorul 5, pe strada Gheorghieni, nr. 38. Asociaţi persoane juridice sunt Mohamed Mahmoud Mohamed Elkhodary, cetăţean egiptean, născut pe data de 18.05.1985, în Egipt, cu o cotă de cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80.46%, Mohamed Mohamed Mohamed Elkhodary, egiptean, născut la data de 18.03.1960, în Egipt, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 9.77%, şi Mahmoud Mohamed Ali El-Khodary, egiptean, născut pe data de 01.04.1956, în Demmiette, Egipt, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 9.77%. Administratorii Green Forest Import Export SRL sunt Mohamed Mohamed Mohamed Elkhodary şi Mahmoud Mohamed Ali El-Khodary. Green Forest Import Export SRL are ca obiect de activitate „Intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii”.

Ever Green Grup SRL

De partea cealaltă, Ever Green Grup SRL are sediul social în Bucureşti, Sectorul 5, pe strada Gheorghieni, nr. 38. Asociaţii persoane juridice sunt Mahmoud Mohamed Ali El Khodary, egiptean, născut pe data de 01.04.1956, în Demmiette, Egipt, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%, Mohamed Mahmoud Mohamed Elkhodary, egiptean, născut la data de 18.05.1985, în Demmiette, Egipt, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 10%, Doaa Mahmoud Mohamed El-Khodary, egiptean, născut pe data de 25.08.1989, în Damiette Egipt, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%, Atef Ragab Fahim El Hendawy, egiptean, născut la data de 16.04.1977, în Kafrelsheikh,Egipt, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%, Gehad Meawwad Mohamed Abd El Khalek, egiptean, născut pe data de 14.05.1974, Demiette, Egipt, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 10%, Baraa Mahmoud Mohamed El-Khodary, egiptean, născut pe 01.01.1987, în Egipt, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%. Ever Green Grup SRL este administrată de Mohamed Mahmoud Mohamed Elkhodary, iar activitatea principală este „Intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scene demne de „Final destination“, la Cogealac! Judecătorii din Constanța au dictat 70 de ani de închisoare. Pedepse definitive (VIDEO)

03 Apr 2024 1029

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2425

Caz înfiorător la Constanța! Șase copii și patru adulți, incendiați în casă! Un copil a murit la spital. Dosarul, la Tribunal

05 Nov 2023 2085

Averea și interesele lui Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța! (DOCUMENTE)

08 Jul 2023 3605

Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța! Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele

26 Jun 2023 33022

Amenințări cu moartea în Primăria Saraiu Șofer împușcat după o urmărire în trafic, în 2017. Iată decizia finală!

21 Jun 2023 1587

Procurorii acuză - delapidare la o primărie din Constanța! Dosarul în apel

11 May 2023 3412

Luare de mită în Portul Constanța! Inculpatul a recunoscut tot

01 Apr 2023 8156

Scene ca-n „Final destination“, la Cogealac! Ce spune procurorul criminalist Zafer Sadîc (VIDEO)

23 Feb 2023 9973

Constanta. O simplă ceartă s-a transformat într-o tragedie! Începe procesul

27 Oct 2022 2128

Crimă la Palazu Mic pedepsită cu aproape 45 de ani de închisoare! Dosarul s-ar putea rejudeca

30 Sep 2022 2107

Caz șocant în cartierul CET din Constanța! Procurorii anunță finalul anchetei! (VIDEO+FOTO)

10 Sep 2022 4156

Crimă în Constanța! Final de anchetă

01 Apr 2022 1975

Zeci de constănțeni, trimiși în judecată pentru luare și dare de mită „Fabrica de diplome false“ a ajuns la Curtea de Apel

14 Mar 2022 2840

Un jandarm din București înjunghiat la Costinești! Ultima decizie a judecătorilor

02 Oct 2021 2031