Activităţile de agrement din port, luate la puricat de poliţişti

Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat, în ultima săptămână, o acţiune comună cu Autoritatea Navală Română (ANR), sub egida AQUAPOL, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor ilegale la regimul navigaţiei şi transporturilor navale, prevenirea producerii de evenimente în zonele de agrement şi combaterea pescuitului ilegal.

La toate acţiunile au participat poliţişti din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi din Constanţa, Bucureşti, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Galaţi, împreună cu reprezentanţi ai căpităniilor zonale.

În cadrul acţiunilor de amploare, a fost verificată şi legalitatea activităţilor de agrement nautic şi transport de persoane pe apă, în acest context având loc şi activităţi de prevenire a accidentelor de navigaţie şi combatere a infracţionalităţii de natură economico-financiară ce poate fi generată de activităţile de agrement nautic în scop lucrativ. S-au efectuat 186 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost verificate 494 de persoane, 28 de autovehicule, 108 ambarcaţiuni de agrement şi 93 de nave.

De asemenea, au fost controlate două societăţi de agrement nautic, 210 autorizaţii, licenţe sau permise de pescuit şi 28 de societăţi comerciale cu profil piscicol. În timpul acestor acţiuni, poliţiştii au constatat 37 de infracţiuni (29 prevăzute de OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, şase de evaziune fiscală prevăzute de Legea nr. 241/2005 şi două prevăzute de Legea nr. 191/2003 privind infracţiunile la regimul transportului naval). Totodată, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.340 de lei, şi au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 1.000 de metri de plasă tip monofilament şi fir textil, valoarea estimată a bunurilor indisponibilizate fiind de 5.530 de lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.