Andrei Cristian Militaru, condamnat pentru trafic de influenţă Un şef din Poliţia Locală, obligat la muncă în folosul comunităţii

Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Constanţa, pentru trafic de influenţă, Andrei Cristian Militaru, fostul şef al Serviciului Activitate Comercială al Direcţiei Poliţiei Locale din Primăria Constanţa, a fost condamnat.
 
Bărbatul a primit 1,8 ani de închisoare, cu suspendare, el fiind găsit vinovat de trafic de influenţă. Dosarul a fost soluţionat de judecătorul Lucian Lică din cadrul Tribunalului Constanţa. Soluţia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, atât de către Militaru, cât şi de procurorii Anticorupţie. De menţionat că judecătorul Lucian Lică i-a impus fostului şef al Serviciului Activitate Comercială al Direcţiei Poliţiei Locale să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Mai mult decât atât, Andrei Cristian Militaru a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanţa. Conform procurorilor Anticorupţie, Militaru, „în perioada iulie 2013 - 2 septembrie (...), a pretins de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale din Constanţa, prin intermediar, suma totală de 2.900 de euro, redusă ulterior la 2.400 de euro“. Organele de anchetă mai susţin că fostul şef al Serviciului Activitate Comercială al Direcţiei Poliţiei Locale ar fi lăsat să se înţeleagă, în schimbul banilor, că „îşi va exercita influenţa pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei municipiului Constanţa competenţi să elibereze, cu celeritate, trei autorizaţii de funcţionare pentru comerţul stradal“. De altfel, mai arată procurorii, autorizaţiile fuseseră solicitate de către denunţător pentru locaţii situate pe domeniul public al municipiului Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost şef din Primăria Constanţa, condamnat definitiv pentru trafic de influenţă

04 Nov 2014 2341

Andrei Cristian Militaru, şef în Poliţia Locală Constanţa, condamnat pentru trafic de influenţă

20 Aug 2014 2713