Ar fi cerut mită unui afacerist Adrian Moldoveanu, comisionar vamal, condamnat



Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat la doi ani şi două luni pe Adrian Moldoveanu, comisionar vamal, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale.
 
Astfel, Adrian Moldoveanu a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi la şase luni de închisoare pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale. Judecătorii constănţeni au contopit pedepsele „aplicate inculpatului Moldoveanu Adrian, astfel că acesta va executa pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv două luni, astfel, condamnă pe inculpatul Moldoveanu Adrian la doi ani şi două luni de închisoare“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
De asemenea, magistraţii au dedus din pedeapsa „rezultantă aplicată inculpatului Moldoveanu Adrian durata reţinerii de 24 de ore începând cu data de 8.09.2015, ora 23.20, şi până la data de 9.09.2015, ora 23.20, a arestului la domiciliu, de la 10.09.2015, la 20.11.2015, inclusiv“, se mai arată în minută.
 
Totodată, „încetează de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Moldoveanu Adrian“ şi „dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Moldoveanu Adrian din măsura arestului la domiciliu“.
 
Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei de doi ani şi două luni de închisoare sub supraveghere aplicate lui Adrian Moldoveanu.
 
„Stabileşte termen de supraveghere a condamnatului de trei ani, termen care se calculează de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Desemnează organ de supraveghere a condamnatului Serviciu de Probaţiune Constanţa“, se mai precizează în minută.
 
Pe durata termenului de supraveghere, Moldoveanu trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
 

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, „condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa“.
 
„Executorie, în referire la măsura arestului la domiciliu. Cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicare“, se mai arată în minută.

 
Reamintim că Adrian Moldoveanu, comisionar vamal, ar fi cerut mită 1.000 de euro, însă ar fi primit 500 de euro şi 1.500 de lei. Surse judiciare arată că omul de afaceri ar fi trebuit să transporte un container cu mere în Egipt, iar comisionarul vamal ar fi trebuit să-l ajute să obţină un document specific acestei proceduri.

Numele lui George Karam, în dosar

În acest dosar ar apărea, potrivit unor surse judiciare, şi numele lui George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea restaurantul Beirut din Constanţa.
 
Karam a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de distrugere din culpă, una în formă agravată, pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, pentru realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora - formă agravată, pentru complicitate la abuz în serviciu, construirea fără autorizaţie într-o zonă protejată, primirea la muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi pentru 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Amintim că restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Karam l-ar fi denunţat pe Cicerone Dincă, poliţist de frontieră în cadrul Gărzii de Coastă, care i-ar fi cerut bani pentru a interveni pe lângă procurorul care a instrumentat dosarul mai sus precizat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1036

Afaceri Constanța Schimbări importante în cadrul societății AMLA - Clinica De Recuperare Cardiacă SRL

06 Mar 2024 421

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Adrian Coșoreanu, inspector la ISC Constanța (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 675

Anunț de ultimă oră în dosarul în care Vlad Matei Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai. Ce documente au depus avocații suspectului la judecătoria Mangalia (VIDEO)

22 Feb 2024 2089

Mangalia Avocatul Adrian Cuculis despre amânarea cu câteva ore a procesului în care Vlad Matei Pascu este judecat (VIDEO)

22 Feb 2024 887

Echipajul unei nave aflate în Portul Constanța, în grevă! Marinarii, toți din Ucraina, sunt nemulțumiți că nu li se plătesc salariile

20 Feb 2024 702

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 672

Reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța în mijlocul elevilor din Valu lui Traian, Murfatlar și Peștera (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 565

Administrația Porturilor Maritime, contract cu Inaco Legal SRL, din Galați (DOCUMENT)

23 Jan 2024 722

Ministrul Adrian Câciu Prima tranşă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie

21 Jan 2024 741

Ministrul Adrian Câciu „Împreună cu Comisia Europeană trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii“

21 Jan 2024 694

Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre punerea în mișcare a urmăririi penale în cazul ÎPS Teodosie

20 Jan 2024 840

Afaceri Constanța Ce decizii a luat unicul asociat al societății Dial SRL din Hârșova

12 Jan 2024 877

Ministrul Adrian-Ioan Veștea “Personalul de specialitate în sănătate este o nevoie constantă“

11 Jan 2024 719

Tenis Marius Copil s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Oeiras (Portugalia)

09 Jan 2024 663