Arestat la cererea procurorilor DIICOT Constanţa pentru 29 de zile

Procurorii susţineau în 2010 că „inculpaţii Polifroni Dimu, Safir Marius, Staicu Tudor, Lupuşoru Nicuşor sunt implicaţi în activităţi de sustragere ţiţei, din conducta magistrală Midia, Depozit Nord Constanţa, aparţinând SC Conpet SA”

Un bărbat de 44 de ani, din Ovidiu, a fost arestat, sâmbătă, de magistraţii Tribunalului Constanţa, la solicitarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa. Coincidenţă sau nu, numele cetăţeanul încarcerat pentru următoarele 29 de zile apare şi în dosarul presupusului furt de ţiţei, din conducta magistrală Midia, Depozit Nord Constanţa, aparţinând SC Conpet SA. În urmă cu aproape trei ani, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa informau, prin intermediul unui comunicat de presă, că ţeava traversa Ferma nr. 3 Mamaia Sat, „unde se află punctul de lucru declarat al SC PDM Star Exim SRL Constanţa, societatea administrată de Dimu Polifroni. În urma percheziţiei efectuate la fermă, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor au descoperit o cultură de plante ce prezentau suspiciuni a fi cannabis.

Conform datelor puse la dispoziţie de portalul instanţelor de judecată, la data de 8 iunie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrată propunerea de arestare preventivă a lui Marius Safir, de 44 de ani, din Ovidiu. Solicitarea a venit din partea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa şi a fost admisă. Pe cale de consecinţă, Marius Safir a fost arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile, de la 8 iunie până la 6 iulie, inclusiv. După cum precizam şi mai sus, numele lui Safir apare şi în dosarul presupusului furt de ţiţei din conducta magistrală Midia, Depozit Nord Constanţa, aparţinând SC Conpet SA. Concret, la data de 22 iunie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa informa că a propus Judecătoriei Constanţa luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 29 zile, a lui Polifroni Dimu, Tudor Staicu şi Marius Safir, pentru furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, respectiv Nicuşor Lupuşoru, pentru complicitate la furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Procurorii susţineau în 2010 că „inculpaţii Polifroni Dimu, Safir Marius, Staicu Tudor, Lupuşoru Nicuşor sunt implicaţi în activităţi de sustragere ţiţei, din conducta magistrală Midia, Depozit Nord Constanţa, aparţinând SC Conpet SA, conductă ce traversează Ferma nr. 3 Mamaia Sat, unde se află punctul de  lucru declarat al SC Pdm Star Exim SRL Constanţa, societatea administrată de inculpatul Polifroni Dimu”. „(...) Din cercetările ce s-au efectuat, a rezultat că din incinta Fermei nr. 3 se sustrage combustibil, care, ulterior, este transportat cu autocamionul marca MAN, proprietar fiind Safir Marius, la rezervoarele aflate în incinta fostei SC Munca Ovidiu SA. (...) Tot cu prilejul percheziţiei efectuate la Ferma nr. 3 Mamaia Sat, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor au descoperit o cultură de plante ce prezentau suspiciuni a fi cannabis, fapt pentru care au sesizat BCCO Constanţa, organ competent să procedeze la efectuarea cercetărilor cu privire la acest aspect”, conform magistraţilor.
Decizia luată sâmbătă de Tribunal nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Năvodari Selecționata din Republica Moldova, victorii în amicalele cu Săgeata Stejaru

14 May 2023 1234

În memoria lui Valeriu Rogozenco Dublă amicală în județul Constanța între Săgeata Stejaru și o selecționată din Republica Moldova (GALERIE FOTO)

12 May 2023 1371

GFR Forte Logistik SRL a intrat în faliment! Elena Nailart SRL, în insolvență

06 Feb 2023 1448

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 octombrie 2022

26 Oct 2022 1470

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 iulie 2022

11 Jul 2022 2798

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 aprilie 2022

27 Apr 2022 1902

Martor într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre Un investigator sub acoperire, audiat în procesul lui Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit

17 Mar 2019 2003

Scrimă Medalii pentru CS Farul Constanţa şi CSS1 Constanţa la Naţionalele de speranţe (galerie foto)

21 Nov 2018 3589

Procurorii acuză - furt din conductele CONPET Judecătorii au anunţat pedepsele definitive

28 Mar 2018 3101

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Dimu Liuta, şef Serviciu Aprovizionare, deţine, cu familia, un teren, o casă şi un autoturism (documente)

06 Mar 2018 3200

Aproape 40 de ani de închisoare în dosarul canabisului din Mamaia Sat! Sentinţa este definitivă

14 Nov 2016 6683

Constănţeanul Dimu Polifroni a luat cu executare!

04 Nov 2016 2714

Trimis în judecată de DNA Dimu Polifroni rămâne în arest. Afaceristul mai este condamnat într-un dosar!

07 Sep 2016 3138

Dimu Polifroni află astăzi dacă iese din arestul preventiv (rechizitoriu)

05 Sep 2016 1935

Trimis în judecată de DNA Dimu Polifroni a fost condamnat la 5,6 ani de închisoare (minută)

19 May 2016 2846