Au ascuns ţigările în cisternă Captură impresionantă a poliţiştilor Gărzii de Coastă din Constanţa (galerie foto)

Poliţiştii din Constanţa au verificat, ieri, o cisternă plină cu ţigări de contrabandă. Pentru prima dată, la un astfel de control au putut participa şi reprezentanţi mass-media. Cisterna plină cu ţigări de contrabandă a ajuns la Garda de Coastă din Constanţa în jurul orei 11.00. Ea era transportată de un cetăţean bulgar, pe care poliţiştii îl filau de mai mult timp.
 
Procedura pe care au efectuat-o reprezentanţii Gărzii de Coastă a constat în introducerea unei tije de metal în cisternă, care s-a blocat, întrucât nu conţinea combustibil, ci ţigări. Inspectorii vamali au depistat, aşa cum era de aşteptat, ţigări netimbrate. Aceasta este una dintre cele mai mari capturi ale Poliţiei de Frontieră din Constanţa.
 
„Această captură impresionantă este realizată de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române. Este o muncă de aproximativ un an, o muncă informativ-operativă calificată, în care colegii noştri au fost sprijiniţi cu suport tehnic informativ de către serviciile specializate de informaţii: Serviciul Român de Informaţii, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, precum şi Direcţia Generală Anticorupţie. Întreaga anchetă a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Şoferul, care este de naţionalitate bulgară, a adus nişte ţigări din Republica Bulgaria şi a fost interceptat pe raza judeţului Dolj. Lucrarea este deschisă la nivelul Gărzii de Coastă, de aceea a fost adus la sediul nostru, unde această cisternă va fi verificată în amănunt. Cisterna este plină cu ţigări de contrabandă, marca Marble, aproximativ 500 - 600 de baxuri, iar valoarea ar fi de un milion de euro, dacă ar fi ajuns pe piaţa neagră de desfacere“, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent-şef adjunct de poliţie Marius Ovidiu Niculescu.

Ce spun procurorii 

„În urma efectuării urmăririi penale într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, prevăzută de art. 270-274 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, în noaptea de 3/4.03.2016, sub îndrumarea procurorilor acestui parchet, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Gărzii de Coastă, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al SRI, al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa şi de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, au identificat, urmărit şi oprit în trafic, pe raza judeţului Dolj, autocisterna marca MAN, înmatriculată în Bulgaria, care transporta ţigări de contrabandă introduse din Bulgaria prin PTF Giurgiu, ce urmau a fi comercializate pe teritoriul României.
 
Mijlocul de transport încărcat cu ţigări de contrabandă urmează a fi adus la sediul Gărzii de Coastă Constanţa, în vederea continuării cercetărilor penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, prevăzută de art. 270 - 274 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, şi audierii persoanelor implicate în activitatea de contrabandă cu ţigări, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea luării măsurilor legale ce se impun“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări în conducerea Gărzii de Coastă! Cine sunt cei împuterniciți la comanda instituției

27 Mar 2024 573

Descoperiți de polițiștii de frontieră, lângă Rasova, județul Constanța, în timp ce transportau 3000 litri de motorină furată (VIDEO)

25 Mar 2024 583

În județul Constanța Autoturism, căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit de poliţiştii de frontieră din Vama Veche

25 Mar 2024 490

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 356

Captură în PTF Negru Vodă, județul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism sosit din Turcia (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 422

În județul Constanța Trafic restricționat pentru camioane în PTF Vama Veche

19 Mar 2024 475

În județul Constanța Aproape 10.000 parfumuri contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă (VIDEO)

08 Mar 2024 555

În județul Constanța Parfumuri și îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche și Ostrov

07 Mar 2024 438

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

01 Mar 2024 401

În anul 2023, Garda de Coastă și-a îndeplinit toate obiectivele Comandantul Alexandu Oae – Vom menține și în acest an un sistem eficient de supraveghere a frontierei de stat

29 Feb 2024 514

LIVE TEXT. Garda de Coastă Constanța, la ora bilanțului (FOTO+VIDEO)

29 Feb 2024 745

Licitații Constanța Garda de Coastă cumpără servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare interioară

28 Feb 2024 423

Garda de Coastă Autoutilitară, căutată de autoritățile din Germania, descoperită de poliţiştii de frontieră de la PTF Ostrov

27 Feb 2024 478

Agenția Națională de Integritate duce la Curtea Supremă dosarul privind averea unui fost polițist de frontieră din Constanța

23 Feb 2024 482

Garda de Coastă Pantofi sport contrafăcuţi, depistaţi în Portul Constanța (FOTO)

23 Feb 2024 537