Autobuzul mortii

cap_2.jpgNiculae Chiriţă, de 53 de ani, din Constanţa, şi Ion Ioniţă, de 30 de ani, din Fântânele, au plătit cu viaţa tributul şoselelor, striviţi de wollă. Doi morţi, şapte răniţi, o familie întreagă transportată la spital şi suferinţă fără margini pentru rude. Acesta este bilanţul catastrofei rutiere petrecute ieri dimineaţă în Lumina.

accident.jpgÎn fiecare dimineaţă, navetiştii de pe ruta Fântânele-Constanţa se trezesc cu noaptea în cap, iau autobuzul şi ajung teferi în Constanţa, la locurile de muncă. Ieri însă moartea a decis să-şi ia tributul de sânge. În jurul orei 6.00, un cetăţean a sunat speriat la 112 şi a dat vestea despre un accident cumplit produs pe DN 22, în localitatea Lumina. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Serviciului Rutier Constanţa, dar şi efectivele de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, împreună cu ambulanţele SMURD. Din primele cercetări, se pare că accidentul s-a produs la ora 6.05, când Petrică Radu, de 42 de ani, din Cogealac, conducea autobuzul de călători CT 60 DYK al SC Dumacris pe drumul dintre Tariverde şi Constanţa. Ajungând într-o curbă, în localitatea Lumina, din cauza neatenţiei în condus, şoferul a pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o wollă, care circula regulamentar pe sensul opus şi la volanul căreia se afla Eugen Ştefanenco, de 39 de ani, din Lumina. Impactul a fost unul deosebit de puternic. Cei doi pasageri de pe locurile din faţă din autobuz, constănţeanul Niculae Chiriţă, de 53 de ani, şi Ion Ioniţă, de 30 de ani, din Fântânele, nu au avut nicio şansă, fiind practic striviţi în urma loviturii. Şoferul din autobuz s-a ales cu o fractură de mandibulă şi cu politraumatism prin accident rutier. Totodată, au mai fost răniţi şi Constantin Ciobănescu, Dumitru Rădoacă, Cecilia Dobrică şi trei membri ai familiei Raftu - Petre, Doiniţa şi George. Victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar medicii spun că starea lor este bună, fiind în afara oricărui pericol. Oamenii legii, dar şi reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul. După plecarea anchetatorilor şi după transportarea victimelor la spital, în autobuzul morţii a rămas un coleg de muncă al şoferului. Venise să strângă sângele.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Vasy

04 Apr, 2010 03:38

Eu îl cunos pe Petrica si stiu ce om este de aceia ñul condamn si ñu al contrario sa aibe rabdare si credinta an dumnezeu ca toate se vor rezolva (el ñu este vinovat)dumnezeu sai odihneasca an pace pe cei decedati

Adrian

04 Feb, 2010 13:37

pacat!era coleg cu mine de serviciu,era un om de nota 10 nu l-am vazut o data suparat era mereu cu zambetul pe buze.Dumnezeu sa ii ierte.

dana

04 Feb, 2010 09:46

dumnezeu sai ierte si sanatate celor ce au scapat nu e vinovat soferu nu e vinovat dumnezeu cat ne este dat atat traim ca murim de boala ca murim de accident sau ca alti mor de cine stie ce asta ne este scris si atat am avut de trait si eu ma intreb uneori dece?se intampla sa moara numai oameni tineri si parinti mei au murit tot tiner 44 45 in accident loviti de alta masina dumnezeu sai ierte noi ramanem cu intrebarea dece atata tineret poate si dumnezeu nea dat o data la fiecare dumnezeu sai ierte pe cei decedati din accident si familiile celor care au murit sa nu judece pe sofer asta lea fost destinu nu judecam noi ci dumnezeu eu am credinta in dumnezeu si cei ce miau omorat parinti nu iam judecat asa a fost sa fie destinu lor nu avem ce face atat cat ne e dat atat traim din orice se poate muri e trist dar astai soarta si destinu omului dumnezeu sai ierte si nu ma judecati gresit cami pare rau ca erau tineri si aveau viata inainte dar destinu asta crud nu ne lasa pote mai multa credinta si rugaciune ne pote feri de cei mai rau.condolente famililor si dumnezeu sai odihneasca in pace.

Mariana din Brasov

03 Feb, 2010 01:26

Oameni buni fiti cu frica de Dumnezeu si va controlati gurile si gindurile inainte de a arunca cu pietre in cel ce este in mare incercarea a vietii lui,rugati-va pt. sufletul lui Petrica Radu,ca niciodata nu stii ce te asteapta si pe tine ori pe copilul tau ,pe sora ori pe mama ori pe tatal tau.Rugati-va cu umilinta si cu credinta pt. fiecare clipa pe care Dumnezeu ne-o da,ca nu stim ce urmeaza ! Suta de mii de Euro n-o sa-i ridice din mormintele lor,iar cu siguranta durearea nu va disparea.Fiti buni si rugati-va pt. acel sofer Petrica,este si el un suflet are si el mama si familie si copii care-l conduc la usa cind pleaca in cursa si care-l asteapta sa se intoarca acasa ,cu microbuzul lui si cu oamenii pe care i-a transportat cred ca de 10 ani,oameni care i-au acordat increderea si respectul,pe care toti il dorim sa-l avem dupa o zii de munca,implinita doar cu voia lui Dumnezeu.Fiti buni oameni si nu judecati,nu-i loati locul lui Dumnezeu,doar rugati-va cu cu zmerenie la puterile lui.Va multumesc.

marcu tunea

02 Feb, 2010 13:26

familiile celor disparuti trebuie sa pretinda si sa obtina sume uriase ca despagubire, 100.000 euro la fiecare si astfel se face ordine si la soferii aia

Articole asemanatoare

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 183

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 183

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1684

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 648

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 759

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5148

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1910

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6189

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 643

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 538

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 548

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 241

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 253

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2922

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 335