Avraham Morgenstern, revocat din funcţia de administrator al Shapir Structures

Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în Dosarul Campusul social „Henri Coandă”, a fost revocat din funcţia de administrator al SC Shapir Structures SRL. Informaţia a fost publicată în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, nr. 4424/4.VII.2014.



Potrivit sursei mai sus citate, în locul lui Avraham Morgenstern a fost numită în funcţia de administrator societatea Larton Consultants LTD, din Cipru, reprezentată de Gheorghiades Chiris şi Christodoulou Thomas. Morgenstern este cercetat de DNA, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României. Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, „inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul social Henri Coandă, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa”. „Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanţa suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu (ex. iniţierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham)”, se mai arată într-un comunicat DNA. Procurorii mai susţin că „unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan în favoarea firmei respective au fost cele prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern Avraham, a fost aprobată creşterea valorii contractului de achiziţie cu suma de 3.722.910 lei fără TVA - circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, iniţiată de primarul Mazăre Radu Ştefan”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avraham Morgenstern, aproape arestat la domiciliu (document)

10 Feb 2015 2093

Cercetat într-un dosar alături de Radu Mazăre Avraham Morgenstern, revocat din funcţia de administrator al Hen Co Project Constanţa SRL (document)

20 Nov 2014 2304