Baaklini, Bogatu, Chebuţiu şi Preda, menţinuţi sub control judiciar de ginerele fostului preşedinte al CJC şi al PD (document)

Judecătorul Damian Dolache este, potrivit surselor noastre, ginerele lui Stelian Duţu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi al vechiului PD Constanţa
 
Judecătorii Vasile Băjan şi Damian Dolache, de la Curtea de Apel Bucureşti, au luat o hotărâre definitivă în dosarul UCM Reşiţa. Magistraţii au admis cererile formulate de Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, dispunând încetarea obligaţiei impuse celor doi de a nu se apropia şi de a nu comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, între ei. Tot cei doi judecători au menţinut măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de afaceristul Said Baaklini, Chebuţiu Adrian şi Preda Coriolan-Adrian, precum şi faţă de Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, pe o perioadă de 60 de zile.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 8 iulie. Dosarul UCM Reşiţa a fost instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit cărora, „la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură din care rezulta că ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL un număr de patru motoare contra sumei totale de 250 de milioane de euro plus TVA“. „Factura a fost emisă pe baza unui contract conţinând obligaţii fictive pentru cei doi contractanţi. Motoarele respective erau într-o avansată stare de degradare, nu erau funcţionale, erau alcătuite din piese uzate, demontate de la alte instalaţii.

În aceste condiţii, prin constatare tehnico-ştiinţifică administrată în cauză, a rezultat că valoarea reală a mărfii respective era de aproximativ 214.000 de euro, adică de circa 50 de ori mai mică decât cea consemnată în factură. În baza acestei facturi supraevaluate, în cursul lunii septembrie 2010, SC Libarom Agri SRL, reprezentată de Said Baaklini, a cerut restituirea de la bugetul de stat a taxei pe valoare adăugată (TVA) aferentă acestei tranzacţii, adică suma de 253.749.507 lei, echivalentul a 60 de milioane de euro“, conform DNA. Prima instanţă, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, l-a condamnat pe Bogatu la 2,6 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Baaklini a primit şapte ani de detenţie, iar Preda și Chebuţiu s-au ales cu câte cinci ani de închisoare.
 
Întregul comunicat poate fi citit accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Citeşte şi

Ginerele fostului preşedinte al CJC şi al PD
Un fost judecător din Constanţa va „tranşa“ celebrul dosar UCM Reşiţa (documente)

 
Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare, și afaceristul Said Baaklini rămân sub control judiciar (document)
 
Eugen Bogatu, trimis în judecată din greşeală
Mohammad şi Yacoub, condamnaţi în ultima parte a dosarului UCM Reşiţa (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Controversaţii Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran vor să modifice PUZ-ul din Mamaia Nord pentru un bloc de şase etaje!

07 Nov 2016 3485

Dosarul UCM Reşiţa s-ar putea rejudeca!

19 Oct 2016 3559

Exclusiv - Sentinţe definitive în Dosarul UCM Reşiţa Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare, condamnat cu executare (MINUTĂ)

18 Dec 2015 3620

Said Baaklini şi Rajef Sharif Mohammad, condamnaţi în UCM Reşiţa, cercetaţi de DNA într-un nou dosar

05 Dec 2015 3252

Bogatu şi Baaklini, inculpaţi din greşeală. SUP pentru Banias Sentinţe definitive în ultima parte a dosarului UCM Reşiţa

01 Dec 2015 3564

Judecătoarea Daniela Panioglu l-ar fi scos de sub control judiciar pe Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare (documente)

25 Nov 2015 4487

Nuclearelectrica a atribuit un contract firmei UCM (document)

13 Oct 2015 2278

Said Baaklini a cerut sesizarea Curţii Constituţionale în dosarul UCM Reşiţa

16 Jul 2015 2071

Ultima parte a Dosarului „UCM Reşiţa“, redeschisă de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti

20 Jun 2015 2039

Ginerele fostului preşedinte al CJC şi al PD Un fost judecător din Constanţa va „tranşa“ celebrul dosar UCM Reşiţa (documente)

14 May 2015 4798

Eugen Bogatu, Said Baaklini, Preda şi Chebuţiu Cei patru inculpaţi ai Dosarului UCM Reşiţa, „sechestraţi“ în România (document)

20 Jan 2015 6470

Eugen Bogatu, trimis în judecată din greşeală Mohammad şi Yacoub, condamnaţi în ultima parte a dosarului UCM Reşiţa (document)

18 Oct 2014 5658

Condamnat alături de Eugen Bogatu şi de Said Baaklini Adrian Coriolan Preda a pierdut procesul cu Poliţia Rutieră

27 Sep 2014 3090