Băut la volan! Irlandezul Manton, trimis în judecată pentru accidentul de la Valu

cap_3.jpgDosarul în care Noel Manton este judecat pentru ucidere din culpă a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa, pe data de 8 decembrie. Prima înfăţişare a fost fixată de magistraţi pentru data de 20 ianuarie 2011. Din cauza irlandezului, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului, un bărbat a decedat, iar alte câteva persoane au fost rănit.

Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au fost anunţaţi, în seara zilei de 7 noiembrie, cu privire la faptul că aproape de localitatea Valu lui Traian a avut loc un accident de circulaţie. Dat fiind faptul că în eveniment au fost implicate două automobile în care se aflau cinci persoane, la faţa locului au fost trimise mai multe autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, precum şi ale Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare. În urma cercetărilor efectuate, Poliţia Rutieră a stabilit că Noel Manton, de 41 de ani, cetăţean irlandez, a condus un automobil marca Dacia, model Logan pe DN 3, drumul ce leagă municipiul Constanţa de Murfatlar. În momentul în care a ajuns aproape de localitatea Valu lui Traian, Noel Manton a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens. Din fericire, un alt participant la trafic, care circula din sens opus, a observat manevra şoferului irlandez, a tras dreapta de volan, a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit într-un pom. În încercarea disperată de a reveni pe banda sa de mers, Loganul condus de Manton s-a răsturnat, rezultând astfel vătămarea corporală a mai multor persoane, printre care s-a numărat şi Ion Racz, de 47 de ani. La scurt timp după producerea accidentului, medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) Constanţa au stabilit alcoolemia lui Manton, respectiv peste un gram/mie alcool pur în sânge. Atât Noel Manton cât şi Ion Racz au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde au beneficiat de îngrijire medicală. În ciuda eforturilor depuse, pentru Racz nu s-a mai putut face nimic.

Interdicţie de formă?!

Pe numele irlandezului a fost deschis un dosar penal, fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a unui automobil pe drumurile publice. Pe data de 8 decembrie, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul 44744/212/2010, având ca obiect „ucidere din culpă". Primul termen de judecată a fost fixat de magistraţi pentru data de 20 ianuarie 2011, însă se preconizează încă de pe acum că Noel Manton va cere amânarea cauzei în vederea angajării unui avocat. Iniţial, după cum ne-au precizat şi rutieriştii, Manton a avut interdicţia de părăsi Constanţa, însă individul ar fi făcut o scurtă plimbare până în Ploieşti, fără acordul oamenilor legii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.