Botos sustine ca l-a informat pe Basescu despre telefonul primit de la Tariceanu

Prezent la Complexul "Flamingo", acolo unde a avut loc o intalnire cu reprezentanti ai procurorilor din toata tara, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos a declarat vizavi de scandalul "telefonului" ca l-a informat personal pe presedintele Romaniei, Traian Basescu despre convorbirea avuta cu premierul Tariceanu la aproximativ jumatate de ora de la discutie. De asemenea, prezent la Eforie Sud, vicepresedintele CSM, Liviu Dascalescu a mentionat ca in momentul de fata, doi inspectori ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au inceput verificarile la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind telefonul pe care premierul Calin Popescu Tariceanu i l-a dat procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, in ziua retinerii lui Dinu Patriciu. Pe de alta parte, ieri, Botos s-a ferit sa faca prea multe declaratii privind aceasta tema pe motiv ca asteapta finalizarea anchetei demarate de reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii. In urma cu cateva zile, Ministerul Public arata ca procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, in calitate de garant al independentei justitiei, ca inspectorii din cadrul Consiliului sa verifice imprejurarile in care primul-ministru l-a contactat telefonic pe procurorul general, la data la care a fost retinut presedintele Rompetrol. Totodata, se pare ca, dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu si procurorul general Ilie Botos vor fi audiati de comisie, membrii acesteia vor solicita Serviciului Roman de Informatii proba materiala concreta si anume inregistrarea convorbirii telefonice. Anchetatorii nu au precizat daca detin informatii ca aceasta convorbire telefonica ar fi fost inregistrata si nici daca ascultarea si inregistrarea telefoanelor celor doi demnitari s-a efectuat.In concluzie, doar CSM poate sa spuna cu certitudine daca a fost sau nu imixtiune politica.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGASPC Constanța cumpără servicii de proiectare (DOCUMENT)

29 Mar 2024 171

IGPR Infotrafic Trafic restricționat pe DN 17

29 Mar 2024 130

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 382

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 626

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1198

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 326

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 17 -localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud

28 Mar 2024 311

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 347

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 347

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 331

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 442

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 566

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 839

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Comat Constanța SA, convocată în ședință

27 Mar 2024 385

Univers SA s-a retras din societatea Aliment Murfatlar SRL. Iată care este noua structură a capitalului social

27 Mar 2024 431