Cal mort intr-o cursa ilegala de carute

cal.jpgPe şoseaua de centură a Constanţei au loc frecvent curse ilegale de căruţe, fără ca autorităţile să ia vreo măsură. Astfel, marţi seară, un cal a murit în timpul unei curse de trăsuri şi şarete.

Cel puţin aşa declară martorii, care susţin că, aproape zilnic, rromii care îşi duc veacul prin mormanele de gunoaie din zonă organizează curse pe şoseaua de centură care leagă municipiul Constanţa de localitatea Ovidiu.
Marţi seară, în jurul orei 22.00, în timpul unui astfel de maraton, un cal care trăgea o şaretă a murit în dreptul unei benzinării, la intersecţia cu drumul care duce spre localitatea Poiana.
Cauzele au fost lămurite de către preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Constanţa, Zeadin Murat. Acesta a declarat că suprasolicitarea animalului pe vreme călduroasă constituie un mare risc de infarct. Afirmaţiile lui Murat se susţin, mai ales că animalul nu prezenta urme de violenţă, iar potcoavele picioarelor din spate lipseau. Murat a mai declarat că obligativitatea introducerii cipurilor pentru animale este o necesitate urgentă. Cu ajutorul acestor cipuri se poate depista proprietarul animalului şi, astfel, s-ar putea reduce cazurile de abuz, mai ales cele ale rromilor care nu îşi permit să întreţină un cal, iar după ce acesta moare, este abandonat.

Poliţia nu este de acord cu martorii

Referitor la incident, Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Constanţa are altă variantă. Oamenii legii susţin că un cetăţean a reclamat faptul că a intenţionat să efectueze un schimb de cai cu alţi indivizi, dar s-a răzgândit. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Comunitare din Ovidiu, care i-a legitimat pe cetăţeni. În acest timp, calul s-a prăbuşit pe marginea drumului şi a murit.
Dacă se dovedeşte că proprietarul ar fi abuzat de animal, acesta va primi pentru faptele sale doar o sancţiune contravenţională.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 400

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1834

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1188

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1503

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1248

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 945

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 750

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 723

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1001

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1256