Ce face Curtea Achitări în dosarul „Mafia de la Rutieră"

Un alt agent al Serviciului Rutier Constanţa, acuzat cu surle şi trâmbiţe de către procurorii Parchetului Tribunalului în dosarul „Mafia de la Rutieră" că ar fi comis fapte de corupţie, a fost achitat ieri de magistraţii Curţii de Apel. Dosarul a ajuns la Curte după ce acuzarea a declarat apel împotriva primei sentinţe.

Ieri, Liviu Iulian Conduleţ a fost găsit nevinovat de acuzaţia că ar fi comis abuz în serviciu, după ce judecătorii de la Curte au ajuns la concluzia că fapta nu există. Achitat în primăvară de acuzaţiile de luare de mită şi sustragere sau distrugere de înscrisuri oficiale de către judecătorii de la Tribunal, Conduleţ este în prezent, în urma deciziei Curţii de Apel, absolvit de orice vină. Hotărârea însă nu este definitivă, ci poate fi atacată în recurs de către procurori, caz în care dosarul va lua drumul capitalei, iar procesul se va derula la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ceva mai puţin norocos, Ervin Tulei, colegul de serviciu al lui Conduleţ şi judecat alături de el pentru infracţiuni similare, a fost găsit vinovat de judecătorii Curţii de Apel de abuz în serviciu şi a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. La Tribunal, Tulei fusese condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru aceeaşi faptă, fiind achitat la vremea aceea de sustragere sau distrugere de înscrisuri oficiale. Dosarul celor doi agenţi s-a desprins din dosarul-gigant în care peste 30 de agenţi ai Serviciului Rutier Constanţa au fost acuzaţi de fapte de corupţie, în vara anului 2009. Potrivit procurorilor, agentul-şef Conduleţ era acuzat că în vara anului 2007 ar fi primi 100 de euro în schimbul promisiunii de a anula mai multe amenzi de circulaţie. În plus, poliţistului i se reţinea în sarcină şi faptul că, în anul următor, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu, la cererea unui coleg, pentru favorizarea unui individ implicat într-un accident. La rândul lui, Ervin Tulei a fost acuzat că, la cererea unui coleg, ar fi renunţat să mai amendeze o persoană oprită în trafic împreună cu reprezentanţii ARR. În plus, despre el s-a spus că ar fi primit foloase necuvenite de la colegul de serviciu căruia îi făcuse favorul. Totodată, acasă la cei doi s-ar fi descoperit documente legate de serviciu, care nu trebuiau scoase din sediul unităţii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 433

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 951

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 747

Constanța. Daune morale definitive pentru un sandvici cu piept de pui și sârmă, la un peco din oraș (MINUTA)

23 Apr 2024 555

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 460

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 465

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 721

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 453

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 755

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4302

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 512

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 834

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 648

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 797

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 358