UPDATE 1. Prelungirea mandatului de arest la domiciliu Zi decisivă pentru şeful suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, află, azi, dacă scapă de arestul la domiciliu, măsură preventivă sub care este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal Constanţa. Tot în arest la domiciliu este cercetat şi de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată) şi tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.
 
Ieri, şeful suspendat al CJC i-a solicitat judecătorului Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, să înlocuiască măsura preventivă a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. În cazul respingerii cererii sale, Constantinescu i-a mai cerut magistratului să îi permită deplasarea, în cursul săptămânii, de luni până vineri, la CJC, în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu. Judecătorul Lucian Lică a amânat pronunţarea în dosar pentru azi. De menţionat că, în această dimineaţă, CSM va analiza Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 1066/IJ / 658 / DIJ/263/DIP/2015 privind apărarea independenţei sistemului judiciar, în contextul verificării posibilei atingeri aduse independenţei Justiţiei, în ansamblu, respectiv a judecătorilor şi a procurorilor ce au avut de soluţionat o cauză privindu-l pe Nicuşor Constantinescu. Pe scurt, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după ce Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) a emis un comunicat de presă în care anunţa că „preşedinţii consiliilor judeţene din România, membri ai UNCJR, condamnă demersul procurorilor DNA de a cere arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu“.

UPDATE 1, ora 12.10

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, nu scapă de arestul la domiciliu. Judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a admis propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA - Serviciul Teritorial Constanţa cu privire la prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv la domiciliu (rechizitoriu) 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Nicuşor Constantinescu vrea să fie arestat la domiciliu doar în weekend (video)
 
Posibile atingeri aduse judecătorilor şi procurorilor

Nicuşor Constantinescu, azi, la Tribunalul Constanţa. Mâine, la CSM (rechizitoriu)

 
Îl pune la colecţie!

Procurorul Andrei Bodean, de la DNA Constanţa, a mai luat un NUP (rechizitorii)

 
Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv de judecătorul Lucian Lică (documente+rechizitorii)
 
Nicuşor Constantinescu a fost încătuşat de Bodean. Totul despre firmele controlate ieri de DNA (galerie foto+document)
 
Acuzațiile care i se aduc lui Nicușor Constantinescu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii Lucian Lică şi Viorica Lungu decid, azi, libertatea lui Nicuşor Constantinescu

02 Apr 2015 2906

Nicuşor Constantinescu, din nou în faţa judecătorului care l-a arestat preventiv

01 Apr 2015 1823

Preşedintele suspendat, arestat la domiciliu Consiliul Judeţean Constanţa a adus atingere independenţei sistemului judiciar (rechizitoriu)

20 Mar 2015 1779

Posibile atingeri aduse judecătorilor şi procurorilor Nicuşor Constantinescu, azi, la Tribunalul Constanţa. Mâine, la CSM (rechizitoriu)

18 Mar 2015 1902

Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv de judecătorul Lucian Lică (documente+rechizitorii)

21 Feb 2015 4122