Ce zic judecătorii Senator PDL, mai rău decât Cămătaru?!

De patru luni „sechestrat" în România şi obligat să dea cu subsemnatul la secţia de poliţie, neavând voie să plece din ţară fără acordul autorităţilor, senatorul Mircea Banias şi-a spus „oful" în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Blindat" cu argumente legale, politicianul a formulat plângere la Curtea Supremă, unde a sperat să găsească înţelegere pentru situaţia delicată în care se află. Ghinion, însă. Plângerea lui Banias a început pe mâinile judecătorului Ionuţ Mihai Matei, preşedintele de complet, care i-a respins pe rând toate argumentele, lăsându-l „sechestrat" în România. Curios fapt, deşi magistratul cu pricina s-a arătat milostiv faţă de celebrul Nuţu Cămătaru, în urmă cu câţiva ani, reducându-i pedeapsa cu închisoarea cu şapte ani, în cazul lui Banias, judecătorul Matei s-a arătat neîndurător.

Totuşi, pentru senatorul PDL nu au fost închise toate uşile de la Curtea Supremă: acesta mai poate ataca decizia judecătorului Ionuţ Matei în recurs, la Completul de 5 Judecători al instanţei. Pus sub acuzare în mega-ancheta de corupţie Portul care viza anihilare reţelei de vămuire paralegală a mărfurilor ce tranzitează porturile constănţene, Mircea Banias este „sechestrat" în ţară de la sfârşitul lunii mai, el neavând voie să plece din România fără acordul autorităţilor exprimat clar în acest sens. Chiar mai mult decât atât, politicianul trebuie să respecte o serie de condiţii şi obligaţii, în caz contrar riscând ca procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie să le propună judecătorilor chiar arestarea sa preventivă, în virtutea desfăşurării în bune condiţii a urmăririi penale. Cu o interdicţie prelungită constant în ultimele patru luni, senatorul pare să fi ajuns la capătul răbdării. Cu atât mai mult cu cât, potrivit avocaţilor săi, ordonanţele prin care s-a dispus în ultimul timp prelungirea interdicţiei sunt copii la indigo, procurorii neaducând niciun argument nou împotriva politicianului. Pe de altă parte, surse apropiate cazului spun că, în momentul în care acuzaţiile aduse sunt de trafic de influenţă, aderare la grup infracţional organizat şi instigare la delapidare, o minimă măsură de precauţie din partea anchetatorilor, pentru bunul mers al anchetei, este necesară.

Stadiul anchetei „Portul"

Totodată, nu este de trecut cu vederea nici faptul că, potrivit avocaţilor din ancheta Portul, procurorii anticorupţie ar fi precizat că urmează să trimită dosarul în instanţă înainte de sfârşitul lunii. În momentul de faţă, 14 persoane sunt în continuare în arest şi sunt cercetate alături de senatorul Banias, pentru corupţia din porturile constănţene. Totodată, alţi 14 suspecţi printre care şi fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurenţiu Mironescu, au fost eliberaţi din arest după o lună în celule, fiind în prezent cercetaţi în stare de libertate. Nu în ultimul rând, pe numele cetăţeanului libanez Ahmad El Haj a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, autorităţile considerând că acesta se sustrage anchetei. Libanezul este suspectat că, în calitate de intermediar vamal, s-ar face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, dar şi de dare de mită, în formă continuată.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1090

Deputatul PNL Mircea Marius Banias, avere și interese (DOCUMENTE)

03 Sep 2023 1416

Gala Femeilor Liberale, un eveniment dedicat femeilor din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2023 1767

LIVE VIDEO+TEXT. PNL Constanța Conferință de presă. Sănătatea este adusă în centrul atenției (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2023 1586

Deputatul Mircea Banias și Laurenţiu Mironescu, cooptați în Euro River Transport SRL

14 Feb 2023 2119

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 2811

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (VI) (DOCUMENTE)

13 Dec 2021 3974

PNL Constanța pierde un parlamentar. Deputatul Bogdan Bola a demisionat din partid

25 Nov 2021 3703

Județul Constanța Ludovic Orban va participa mâine la o acțiune de ecologizare în Techirghiol

26 May 2021 1829

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

01 Apr 2021 3745

Interpelarea ministrului Sănătății. Deputații PNL de la Constanța și Tulcea, front comun pentru înființarea unui spital regional

11 Feb 2021 3343

#alegeriparlamentare2020 Mircea Banias a votat!

06 Dec 2020 1843

#alegeriparlamentare2020Candidații PNL Constanța pentru Parlamentul României au proiecte concrete și realizabile

25 Nov 2020 3068

Senatorul Vergil Chițac, depistat cu COVID-19, face parte din două comisii. Cine sunt colegii lui

18 Mar 2020 3294

Deputatul de Constanța, Mircea Banias, depistat pozitiv pentru COVID-19

16 Mar 2020 3733