Eveniment

Cercetat pentru infracţiuni în domeniul jocurilor de noroc Schimbări în firma afaceristului Dragoş Buriu, Atria Invest SRLÎn Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, numărul 198/2016-01-14, a fost publicată o decizie a societăţii Atria Invest SRL.
 
Astfel, asociatul unic al firmei, Dragoş Buriu, a decis schimbarea sediului social al societăţii pe bulevardul Pipera din Bucureşti. Totodată, Buriu a decis revocarea din funcţia de auditor financiar al societăţii CIPI Bălan Mihaela, cu sediul în Brăila. Prin urmare, actul constitutiv s-a modificat, având următorul conţinut: „Activitatea societăţii este controlată de către asociatul unic“.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2014, Atria Invest SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 17.787 de lei, o pierdere netă de 20.119 lei şi niciun salariat.

Cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni în domeniul jocurilor de noroc

Afaceristul Dragoş Buriu, din Hârşova, a apărut în mai multe reviste de profil, pozând într-un om de succes. Acum însă, el se numără printre suspecţii pe care poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa îi cercetează pentru săvârşirea unor infracţiuni în domeniul jocurilor de noroc.
 
În urma cercetărilor, poliţiştii au ridicat, la sfârşitul lunii august 2015, 189 de astfel de aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost supuse unor expertize şi constatări tehnico-ştiinţifice de specialitate, concluzionându-se că erau contrafăcute.
 
În cadrul anchetei, oamenii legii au mai constatat că, în timp ce un aparat original poate ajunge până la 12.000 de euro, aparatele contrafăcute erau vândute de societăţile din Hârşova cu un preţ de 3.000 de euro. În această manieră, în perioada 2007-2009, administratorul celor trei societăţi ar fi produs, comercializat şi exploatat în propriile săli de jocuri de noroc 1.800 de aparate electronice contrafăcute, producând un prejudiciu estimat la 22.000.000 de lei (5.000.000 de euro).
 
De asemenea, administratorul societăţilor comerciale nu ar fi evidenţiat în documentele financiar-contabile toate veniturile realizate din vânzarea aparatelor electronice de jocuri de noroc, creând un prejudiciu bugetului statului de 202.404 lei, care a fost recuperat în totalitate.
 
Faţă de cei şase s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu una protejată, concurenţă neloială, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, promovarea de mărfuri-pirat, reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

Cine sunt cei șase?

Cei şase suspecţi sunt Dragoş Buriu, Iulian Dumitru Coman, Raluca Andreea Coman, Daniel Câdu, Georgeta Dimienescu, Elena Ancuţa Condurache, în calitate de reprezentanţi ai SC Bellatrix Production SRL, SC Bellatrix SRL şi SC Becrux Games SRL.
 
Dintre aceştia, Dragoș Buriu ar fi fost administratorul, două dintre fete ar fi fost contabilele, unul repara sau contrafăcea aparatele, iar altul era un soi de agent de vânzări.
 
Becrux Games SRL, de exemplu, este radiată din 5 aprilie 2013. Bellatrix Production SRL a fost, de asemenea, radiată în 4 iunie 2014. Bellatrix SRL, cu sediul în Bucşani, Dâmboviţa, şi-a întrerupt temporar activitatea, însă perioada de suspendare a activităţii a expirat din 7 iulie 2010 şi a fost radiată la data de 5.12.2013.
 
Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Dragoş Buriu a mai figurat şi în alte firme. Multe radiate, activate în altă localitate, plimbate de colo colo.
 
Acrux Production SRL este una dintre societăţile în care îi apare numele. Firma a fost înfiinţată în 2009, la Hârşova, şi radiată în 2010. În acelaşi an, 2010, reînfiinţează firma la Bucureşti şi o radiază în 2012, după care societatea reapare la Hârşova, în 2012, în prezent fiind în funcțiune.
 
Dragoş Buriu mai figurează ca asociat în Atria Invest SRL, în funcțiune, B & P Value SRL - radiată din 2005, Heritage Development SRL, în funcţiune, Simply Mobile Phones SRL - dizolvare judiciară, conform art. 237 din Legea nr. 31/1990, Becrux Games SRL - radiată, Bellatrix Production SRL - radiată şi Bellatrix SRL - radiată.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Dragoş Buriu apare ca administrator în Austropor Production SRL - Dragomireşti, judeţul Dâmboviţa (radiată), Austropor Production SRL - Hârşova, judeţul Constanţa (radiată), Austropor Production SRL - Glina, judeţul Ilfov (radiată), B & P Value SRL - radiată şi Simply Mobile Phones SRL - dizolvare judiciară.
 
Într-un interviu acordat site-ului bursa.ro, Buriu a vorbit despre cadrul legislativ actual, spunând că este unul fără fundament practic, deoarece, aşa cum a fost demonstrat în mai multe ocazii, este imposibil ca un operator să afle la sfârşitul unei zile care este suma netă câştigată de un jucător în toate punctele sale de lucru. El a comentat, în cadrul unui interviu, noul proiect legislativ iniţiat de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), care prevede scutirea de taxe a câştigurilor din jocurile de tip slot machine, video-loterie, pariuri în cotă fixă, cazino, club de poker şi cele de noroc online. În opinia sa, o anumită parte din presă a interpretat negativ această iniţiativă şi a comentat-o ca pe o scutire de taxe, când, de fapt, ONJN înlocuieşte o taxă care nu poate fi aplicată cu una clară şi fixă, care va aduce cu siguranţă încasări la buget.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prejudiciu de 5 milioane de euro cu „păcănele“ Afaceristul Dragoş Buriu poza într-un om de succes

29 Aug 2015 2678

UPDATE 1. Dosar penal în premieră la nivel naţional Prejudiciu de 5.000.000 de euro cu „păcănele“. Iată cine sunt suspecţii! (video)

29 Aug 2015 3314