Cercetaţi de procurorii DNA Constanţa în stare de arest preventiv

Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă, în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare a mandatelor lui Adrian Iacobescu şi Claudiu Iacobescu. Primul este cercetat de DNA Constanţa pentru fals material în înscrisuri oficiale (cinci infracţiuni), folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (trei infracţiuni), înşelăciune (trei infracţiuni) şi constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Claudiu Iacobescu este bănuit de complicitate la folosirea de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (trei infracţiuni), de complicitate la înşelăciune (trei infracţiuni) şi de constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Conform DNA, „în cursul anului 2012, cei doi inculpaţi, împreună cu inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, consilier superior în cadrul APIA - Centrul judeţean Constanţa (aflat în stare de arest preventiv în aceeaşi cauză), au constituit un grup infracţional organizat cu scopul comiterii mai multor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar şi de înşelăciune“.
 
„Astfel, inculpații Iacobescu Adrian și Iacobescu Claudiu aveau sarcina de a racola persoane cu statut social modest care să fie folosite pentru formularea cererilor unice de plată, de a falsifica adeverinţele din care să rezulte că aceste persoane exploatau teren în judeţul Constanţa, dar şi de a retrage sumele de bani plătite în contul acestora. În realitate, presupuşii fermieri erau persoane fără adăpost, provenite din centrele de plasament, racolate şi folosite de funcţionarul respectiv numai pentru a obţine ilegal fonduri, pe baza unor documente falsificate, în numele persoanelor respective, acte ce atestau că aceştia deţineau şi lucrau terenuri agricole“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie. Procurorii continuă afirmând că „inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru a întocmit cererile unice pe suprafaţă, pe care apoi le-a înregistrat ulterior la instituţia unde lucra şi a atestat că aceste documente corespund realităţii, contribuind astfel în mod esenţial la efectuarea plăţilor de către APIA - Centrul Judeţean Constanţa“. Mandatele de arestare emise de Tribunalul Constanţa nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA Judecătorii Tribunalului Constanţa au dispus măsura arestării preventive, în lipsă, a lui Adrian Iacobescu şi Claudiu Iacobescu

20 Nov 2014 2830