Chirilă, Iorguş şi Stavrositu Iată care sunt deputaţii constănţeni ce vor disponibilizări în Poliţia Română

deputati.jpgAu existat şi deputaţi care nu au votat reorganizarea MAI, printre aceştia numărându-se şi Aledin Amet, din partea Uniunii Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România - Constanţa

În contextul mult blamatelor concedieri ale personalului din Ministerul Administraţiei şi Internelor, cotidianul ZIUA de Constanţa redă lista completă a deputaţilor care au votat proiectul de lege ce urma să „legifereze disponibilizările masive de cadre şi suspendarea unor drepturi legale cuvenite celor care părăsesc instituţia", după arată şi reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Potrivit documentelor oficiale, patru membri constănţeni ai Camerei Deputaţilor au votat pentru implementarea actului normativ mai sus precizat, cunoscut ca şi „Legea Igaş - Mironescu", şase contra şi o abţinere.

Cei care au votat pentru trecerea „Legii Igaş - Mironescu" şi disponibilizarea personalului din Ministerul Administraţiei şi Internelor sunt 114 deputaţi PDL, 19 ai UDMR, 11 de la Independenţi şi patru de la Minorităţi. Dintre constănţeni, pe lista celor care doresc reorganizarea MAI figurează: Constantin Chirilă, Zanfir Iorguş şi Maria Stavrositu. De asemenea, de la Constanţa s-a mai votat „Legea Igaş - Mironescu" graţie votului oferit de Iusein Ibram de la Uniunea Democrată Turcă din România - Filiala Constanţa. Documentele oficiale mai arată că 69 de deputaţi social-democraţi au votat împotriva trecerii legii mai sus precizate şi împotriva disponibilizărilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor. La fel au făcut 53 de deputaţi liberali, un democrat liberal şi un deputat din partea minorităţilor. Printre cei care s-au opus legii „Igaş - Mironescu", de la Constanţa, se numără: Radu Matei Brătianu (PSD), Gheorghe Dragomir (PNL), Cristina Ileana Dumitrache (PSD), Mihai Lupu (PNL), Stelian Eduard Martin (PSD), Manuela Mitrea (PSD). De menţionat că au existat şi deputaţi care nu au votat reorganizarea MAI, printre aceştia numărându-se şi Aledin Amet, din partea Uniunii Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) - Constanţa. Reamintim că pe data de 25 mai, inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a organizat o videoconferinţă naţională în care a anunţat continuarea acţiunii de disponibilizare colectivă a poliţiştilor şi a cerut, de la unităţile din toată ţara, listele care au fost pregătite pentru disponibilizare, fiind întocmite de către toţi şefii de inspectorate judeţene.

Criteriile de disponibilizare

Surse bine informate au informat că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa nu a trimis liste cu disponibilizaţi, ci doar scheme de funcţionare. Fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, trebuia să se ocupe de restructurările din minister. Reamintim că potrivit Proiectului de Lege 175/2011, care vizează disponibilizările în MAI, la stabilirea criteriilor de evaluare se vor avea în vedere următoarele elemente: existenţa unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, existenţa unei sancţiuni administrative rămasă definitivă, atunci când a fost dispusă potrivit legii penale, existenţa unor antecedente disciplinare, cu excepţia situaţiei în care sancţiunile disciplinare au fost radiate. Mai mult decât atât, lista continuă cu nivelul pregătirii profesionale raportat la cerinţele postului, nivelul experienţei profesionale în domeniu/specialitate, rezultatele evaluării activităţii profesionale individuale pe ultimii trei ani, clasarea ca „inapt" sau „apt limitat" prin decizia organelor de expertiză medico-militară, îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, existenţa cumulului pensiei cu salariul, existenţa situaţiei de menţinere în activitate după împlinirea limitei de vârstă în gradul profesional/militar şi situaţia socială.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

e-Factura Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai

28 Mar 2024 339

Praful saharian este vizibil deasupra mării, la Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 742

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 419

Cinci tineri, reținuți pentru că ar fi sustras din mai multe mașini, în Medgidia, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii?

28 Mar 2024 460

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 512

Cumpărare directă ISU Dobrogea a bătut palma cu Sisteme Integrate pentru Situații de Urgență SRL, din București!

28 Mar 2024 319

Știri Constanța Descoperire tristă în zona plaja Năvodari (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1159

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 349

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 329

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 504

Asociatul Fortaletza Management SRL, din Constanța, a schimbat obiectul de activitate al societăţii Intermonte SRL

28 Mar 2024 330

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 785

Praful saharian în Constanța. Imagini surprinse în această dimineață (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 2934

Calendarul ortodox pomenește un mare și important sfânt la data de 28 martie 2024

28 Mar 2024 564

O școală și două grădinițe din Constanța, fără energie electrică joi. Ce zone mai sunt afectate

27 Mar 2024 716